Europa etterspør innovasjoner

Europa er i innovasjonskrise og setter nå fokus på hvordan offentlige innkjøpere kan bli flinkere til å kjøpe innovative produkter og tjenester sa Eva Camerer, EU rådgiver på Open Days i Porsgrunn, 15. november.

Bli gode på etterspørsel 

For å løse de store samfunnsutfordringene fokuserer EU på etterspørselsdrevet innovasjon. Det betyr at EU nå legger mer vekt på bruk av regler, standarder og offentlige anskaffelser som virkemiddel.

-         EU vil koble penger (fond) mot å bli gode på etterspørsel samtidig som næringslivet skal få større rom til å komme med ideer og løsninger, sa Eva Camerer, EU rådgiver Innovasjon Norge. Det må en kulturendring til, påpeker hun.

Billigere

Flere innovasjonspartnerskap er satt i gang innenfor områdene Aktiv aldring, råmaterialer, matsikkerhet og Smart Cities.

 -         Det er billigere at det offentlige skaper etterspørsel, enn å pøse penger inn i Forskning og utvikling, sa Camerer.

-         Dette er en tydeliggjøring på det skal være rom for innovasjon innenfor det eksisterende regelverket.

Spørre brukeren

Brukeren skal være en del av dialogen når løsning og design skal utformes. 

-         Det skaper ideer og gir ofte gode resultater, understreket Camerer som ser fram til at det skal bli mer vanlig at innkjøpere møtes og at innovative innkjøp gjennomføres.

 

Aktiviteter

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.