Drangedal

Drangedal kommune dekker et areal på 1062 km² og har i underkant av 4200 innbyggere. Sentralt i kommunen ligger innsjøen Toke, med omkransende skoger, marker og fjell opp til 900 meter over havet.

Drangedal er fra gammelt av kjent som skogsbygda i Telemark. Den posisjonen beholder den ennå. Mange gårdsbruk kombinerer ofte jord- og skogbruk, en del har husdyrhold med både ku, sau, hest, høns og gjess. I de seinere åra har det også vært stor satsing på økologisk matproduksjon og bl.a. gårdsturisme knyttet opp mot dette. Drangedal har også en rekke mindre industribedrifter som tilbyr varierte arbeidsplasser.

En betydelig del av Drangedals yrkesaktive befolkning velger hjembygda som bosted, men pendler over kommunegrensa til bl.a. Kragerø, Porsgrunn og Skien for å arbeide. Med fine rekreasjonsområder både sommer og vinter, mye og vakker natur, samt lokalsamfunnets miljøkvaliteter gjør at mange heller ønsker Drangedal som bosted framfor byen. Kommunen har også en rekke byggeklare tomter i boligfelt.

Vekst i Grenland har kontor lokalt i Drangedal, ved siden av Rådmannen. Etablererkontoret Vestmar vil fortsatt ha kontordag i Drangedal hver onsdag.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet deler ut utviklingsmidler til enkelte kommuner i landet. Drangedal er en av disse.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.