Samarbeidsprosjektet Skole/Næringsliv

Det å ha et godt utbygd system for samarbeid mellom skole og arbeidsliv er en nødvendighet for å forberede ungdom for aktiv deltakelse i samfunn og arbeidsliv. 

I 1996 startet NHO prosjektet “Næringsliv i skole” i Telemark med støtte fra Vekst i Grenland. I 1997 ble prosjektet “Samarbeid skole- næringsliv” etablert med støtte fra fylkeskommunen, SND, ViG og Fylkesmannens Landbruksavdeling. Prosjektet ble i 1998 utvidet med støtte fra Kommunal – og regionaldepartementet til å gjelde hele Telemark. NHO Telemark fikk ansvaret for prosjektet.

- Hva har vært hovedmålet for prosjektet?

- Å øke kompetansen om næringslivet blant elever og lærere gjennom forpliktende partnerskapsavtaler mellom skole og næringsliv i Telemark. Prosjektet skal bidra til å øke verdiskapningen, og være med på å sikre distrikts- og næringsutvikling i Grenland og Telemark for øvrig, forteller Arild Ljådal fra NHO Telemark.

- Hvordan har dere gått frem for å nå målet?

- Vi har blant annet brukt partnerskapsavtaler mellom skole og næringsliv, ungdomsbedrifter i videregående skoler, motivert skoleledelse, rådgivere og lærere til å bruke lokalt næringsliv som læringsarena, og skapt møteplasser. På partnerskapssenteret Teknol@b får ca. 1200 elever hvert år anledning til å møtes og prøve ut ny teknologi.

- Er prosjektet fortsatt oppegående?

- Nei, selve prosjektet ble avsluttet 31. desember 2001, men det videreføres i “Program for entreprenørskap i Telemark”.

- Hva går prosjektet ut på?

- Hovedprosjektet består av syv delprosjekter, og alle prosjektene bygger på forpliktende partnerskapsavtaler mellom skoler og næringsliv. Et tidligere delprosjekt har for eksempel gått over i permanent drift i form av Foreningen Ungdomsbedrifter Telemark (FUBT).

- Har elevene hatt noe utbytte av prosjektet?

- Ja, det mener vi veldig klart. I løpet av prosjektperioden har nesten 4.000 elever besøkt Hydro, og blitt kjent med miljøet der. Elevene får se hva som skjer i en bedrift, både i offentlig og privat sektor. De får rett og slett en ny læringsarena. Hensikten er at elevene skal være mer forberedt når det kommer til å velge yrke.

- Har næringslivet hatt noe utbytte av prosjektet?

- Ja, noe av det viktigste for bedriftene sin del, har vært å profilere seg blant ungdom. De har snakket om verdiskapning, vist elevene hvordan næringslivet fungerer, og satt fokus på at de trenger ungdom i fremtiden.

(Artikkel fra "10 år med fokus på Grenland", utgitt 2002)

25. sep

9.00-11.00 25. september 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I en hektisk hverdag og som eier av egen bedrift, er ledelse og selvledelse kanskje ikke alltid høyest prioritert. I dette gründerforum får du smakebiter om hva som må til i det lange løp for å stå i jobben med å drive egen bedrift. Hvilke styrker og svakheter har du og innen hvilke områder har du mest behov for samarbeid? Foredragsholder er Kjetil Spilde. Han har lang erfaring i å jobbe med leder- og teamutvikling. Kjetil har kjent på kroppen hvordan det er å drive egen bedrift og vil dele sine erfaringer.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30 og det blir gode muligheter til mingling og etablere gode kontakter. Velkommen.

3. okt

12.15-15.00 3. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

15. okt

12.15-15.00 15. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

17. okt

10.00-14.00 17. oktober 2019

Sted: Sparebankgården, Storgata 117, Porsgrunn

Netthandel 2019 er et dagsseminar for næringsdrivende som har, eller som ønsker å starte med nettbutikk.

22. okt

9.00-11.00 22. oktober 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I egen bedrift er du avhengig av å gjøre mange av oppgavene selv. Ikke alle er like komfortable med salgsoppgaven. I dette gründerforum har vi fokus på hvordan forberede, gjennomføre og følge opp kunder.  

Foredragsholder er Thomas Mackinnon fra Reklamehuset Wera som vil gi tips og råd om ulike metoder. Thomas har også erfaring fra å drive egen bedrift og hvordan han jobbet med salg, som han vil dele med dere.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30. Velkommen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.