Green Partner Grenland

- et forum for miljøteknologi

I 1998 etablerte ViG et forprosjekt med benevnelsen Miljøteknologisk næringsklynge. Formålet var å få kartlagt og kontaktet aktørene innen miljøteknolog i Grenland, samt å få opprettet et aktivt forum for miljøteknologi. Ca. 35 bedrifter meldte seg inn i nettverket som etter hvert tok navnet Green Partner Grenland.

- Eksisterer Green Partner Grenland fortsatt?

- Ja, Green Partner Grenland var i utgangspunktet et næringsutviklingsprosjekt som ViG eide. Environ Consulting ble satt til å utvikle dette i samarbeid med ViG. Green Partner Grenland er i ferd med å bli sin egen organisasjon, og er nå en kunde av Environ Consulting, som er et konsulent/rådgivningsselskap. Vi jobber veldig mye med nettverksprosjekter, som Green Partner Grenland er et eksempel på, forteller Tor Sverre Minnesjord.

- Hvilket utbytte har bedriftene av å være medlem i dette nettverket?

- Medlemsbedriftene har tilgang til en ressursbank. Vi prøver å koble bedrifter og prosjekter sammen, slik at de kan realisere de prosjektene de jobber med. Vi jobber med ideer som ligger i de forskjellige bedriftene, og bidrar til å dra disse ut i markedet. Vi har også en møteplassaktivitet. Hvis vi ser at flere av medlemmene har behov for informasjon om for eksempel internasjonalisering, kan vi, gjennom partnerskap i Norges Eksportråd, få eksportrådet hit og briefe bedriftene om mulighetene som foreligger. Vi har også bedriftspresentasjoner hver måned.

- Hva slags bedrifter er medlemmer?

- Det er fire hovedgrupper: Avfall og gjenvinning, miljørelaterte produkter og tjenester, miljøteknologi, og for eksempel konsulentselskaper.

- Innebærer medlemskapet noen forpliktelser for medlemmene?

- Ja, i form av at de betaler medlemskapsavgift. Resten av inntektene kommer fra noen tilskudd, og inntekt fra samarbeidspartnere.

- Er ViG fortsatt involvert i Green Partner Grenland?

- Ja, de har jo vært fødselshjelper, og bidratt med et tilskudd til driften. De vil fortsatt være en partner i form av å bidra til finansiering av nye prosjekter.

(Artikkel fra "10 år med fokus på Grenland", utgitt 2002)

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.