Store muligheter i offshore

Statoil jakter kontinuerlig på nye ideer og teknologi løsninger via selskapet Statoil Technology Invest og egen innovasjonsportal. Lokal teknologiutvikling brukes i hele verden. - Det er mulig å drive lønnsomt fra Grenland og jobbe med internasjonal oljeindustri, sa Trygve Rinde, daglig leder i Acona på offshore møtet 6.juni 2012.

Muligheter for suksess i offshore

Det ligger store muligheter for lokale bedrifter og leverandører i offshore. Det kom tydelig fram da Statoil og bedrifter delte erfaringer og synspunkter i offshore møtet 6. juni 2012 som ble arrangert i Statoils lokaler i forskningsparken på Herøya. Der har selskapet 230 forskere, prosjekt- og teknologi ingeniører samt administrasjon.

Se alle presentasjoner fra møtet.

Statoils sukess ligger bl.a i å gjøre nye funn, og å hente ut mer olje fra hvert oljereservoar. Idag er utvinningsgraden oppe på 50% fra tidligere 20%.

- Suksessfaktor for nye funn har med kompetanse og teknologi å gjøre, sa Jørn Paus Innovation Facilitator/Leading Researcher Energy systems, Statoil. Vi er avhengig av å utvikle teknologi, og bruker mye ressurser på det. Se presentasjon.

Aleksander Bruvik Myrlid, ansvarlig for Statoils produktutviklingsprogram, (LOOP), fortalte om mulighetene i Statoil Technology Invest og selskapets Innovasjonsportal som er åpen for alle ideer og prosjekter, store og små.

Stor tillit i bransjen

Statoil er verdens største offshore operatør selskap og har stor tillit i markedet.

Et eksempel er da brasilianske myndigheter valgte Statoil som første selskap til å operere det kompliserte dypvannsfeltet Peregrino utenfor Brasil. Tildelingen skjedde i lys av den store oljekatastrofen i Mexico gulfen og at det er et spesielt krevende felt. 
Statoil setter strenge krav til sine leverandører.

Tett på

At Statoil er en krevende kunde ble bekreftet av 3 virksomheter som delte sine erfaringer, BIS Productionpartner, Acona Flow Technology og Furmanite.Se presentasjoner.

- Vi må være veldig kostnadseffektive, fleksible og jobbe tett på, sa Svein Cato Rund, BIS Productionpartner som leverer en effektiv metode for å håndtere roterende utstyr og har stort ressursnettverk for bemanning.

Lønnsomt

- Det er mulig å drive lønnsomt fra Grenland, sa Trygve Rinde daglig leder i Acona Flow Technology, som leverer spisskompetanse i studier og validering av ideer for internasjonal olje- og landbasert industri.

Virksomheten som er en del av Acona, norges største serviceleverandør med 300 ansatte, har lokalkontor på Klosterøya i Skien og har vokst fra 2 til 10 ansatte siden oppstarten i 2006.

Ressurs for teknologiutvikling

- Høyskolen er en ressurs for framtidens teknologiutvikling, påpekte Bjørn Glemmestad, instutittleder Fakultet for Teknologiske fag.

Høyskolen i Telemark utdanner framtidens teknologer og kjører forskningsprosjekter med bl.a. TelTek. Skolen har bachelor utdanninger innen de fleste ingeniørdisipliner, master utdanninger innen, Process and Environmental technology, Systems and control engineering, PhD innen Process, Energy and Automation Engineering og forskning relatert til offshore. Se presentasjon.

Nettverk Offshore Telemark

1. juni ble Telemark Offshore nettverk stiftet. Arnt Helge Haugelid, Nord Consult er leder av den nye interesse organisasjonen. Målet er å øke verdiskapingen inn mot offshore.

Arild Ljådal fra NHO Telemark oppfordret virksomheter til å melde seg inn i nettverket. Se presentasjon.

Aktiviteter

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.