Døgnåpent modulbasert forretningssystem

Software as a Service (SaaS), nettskyen, Cloud Computing … Begrepene betyr det samme: Nemlig at du som bruker forholder deg til ett eneste nettbasert tilgangspunkt. Alt du må gjøre er å logge deg på nettet et eller annet sted for å få tilgang til tjenestene.

24SevenOffice, eller den gang Kontorplassen.no, ble etablert i 1997. «Integrasjon istedenfor installasjon" har vært selskapets målsetting og motto hele veien. Stian Rustad, daglig leder i selskapet og en av ni gründere, forteller at 24SevenOffice var det første hundre prosent nettbaserte forretningssystemet i Norden. I dag inneholder løsningen et ERP-system, et CRM-system, et økonomisystem og et prosjektstyringssystem, og alle modulene snakker med sammen.

24SevenOffice-gründerne var altså veldig tidlig ute med å se fordelene ved ikke å måtte forholde seg til installasjon av programvare fra CD-ROM – og ikke minst ved å ha tilgang til de samme programmene uansett hvor brukeren måtte befinne seg. Det har vært et langt løp. – Vi antok den gang at det ville ta minst ti år før nettleserne og nettet ville være modne for løsningen vår, forteller Rustad.

– Vi jobbet hardt i mange år uten å høste noen nevneverdig gevinst av den store innsatsen. Markedet forsto heller ikke konseptet i begynnelsen. Nå er SaaS-produkter i ferd med å ta av, og de største tilbyderne av forretningssystemer baserer seg nå på nettskyen. Dette er for øvrig samme teknologi som for eksempel Facebook, Gmail og Wikipedia benytter i dag.

Rustad og de åtte kompanjongene hans startet med helt tomme hender. De første 50 000 kronene kom fra Vekst i Grenland. Disse midlene gjorde det mulig å komme i gang og få kjøpt utstyr.
– Selskapet hadde ikke vært noe hvis ingen hadde stilt opp den gangen, mener Rustad.

Innovasjon Norge fulgte dessuten opp med solid økonomisk støtte etter at ViG startet karusellen. Og i dag, 15 år senere, er selskapet børsnotert og i i kontinuerlig vekst.

– Vi har mange lojale kunder i dag, forteller Rustad. – Samtidig synker salgskostnadene fordi markedet forstår produktet vårt bedre. I dag må vi vurdere hvor store vi ønsker å være. Skal vi for eksempel hente inn mer penger? En utfordring er det dessuten å få med oss hjørnesteinsbedriftene ute i distriktene. Nesten alle våre kunder er kunnskapsbedrifter som befinner seg i storbyene. Her har vi en jobb å gjøre.

– Vekstpotensialet i denne bransjen er uten tvil veldig stort. Bare tre prosent bruker nettskybaserte ERP- eller økonomisystemer i dag. Jeg spår imidlertid en rask vekst nå som vi har fått drahjelp fra Apples iCloud og VISMAs nye SaaS-løsning. Dette skaper en helt ny bevisstgjøring rundt nettskybaserte produkter, tror Rustad. – Dessuten har 24SevenOffice et soleklart forsprang her. Vi har jo holdt på lenge nå, smiler han fornøyd. – Visste du forresten at bedrifter som bruker SaaS-systemer, vokser raskere enn andre bedrifter?

Da Stian Rustad gikk i gang med prosjektet tilbake i 1997, savnet han et IKT-miljø for kompetanseutveksling IT-bedriftene imellom. – Jeg gikk til Vekst i Grenland og luftet problemet, forteller Rustad. – Dermed fikk jeg både en sekretær og midler til å starte IKT Grenland. Dette miljøet betød spesielt mye de første årene. Her ble jeg kjent med inspirerende mennesker som hadde noe å lære meg. Det var rett og slett masse hjelp å få. ViG trer støttende til når det teller som mest, og ingen andre kommer. Det er noe som har vært helt vesentlig for 24SevenOffice, konkluderer Stian Rustad.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.