Tar idretten til topps

 Toppidrettsgymnaset i Telemark har vokst og utviklet seg i én retning – og har gått strake veien fra Fortuna via Telenorbygget, før det endelig landet på Skagerak Arena. 

Alv Øystese, rektor ved Toppidrettsgymnaset i Telemark, har vært med hele veien fra prosjektet startet i 2003. Interessen for prosjektet var stor helt fra starten av.  TiT har vokst og utviklet seg i én retning – og har gått strake veien fra Fortuna via Telenorbygget, før det endelig landet på Skagerak Arena. 

Det hele begynte med at gründerne Terje Rasmussen og Alv Øystese kontaktet relevante miljøer og snakket med representanter fra næringslivet, politikken og idretten for å kartlegge ungdomsskoleelevers behov. De landet på noen få aktuelle idretter. Da det var gjort, ble en formell søknad sendt inn til Undervisningsdepartementet.

– Under etableringen og videreutviklingen av Toppidrettsgymnaset har vi hele tiden nytt godt av den brede tverrpolitiske støtten vi har fått. Positiviteten fra både Skien kommune, Telemark fylkeskommune, private næringslivsaktører og Vekst i Grenland var stor under hele søknadsprosessen. ViG ga oss både tilskudd til etablering og gode juridiske råd, noe som var en forutsetning for konseptet, forteller Øystese.

Toppidrettsgymnaset i Telemark er landsdekkende og har i dag hele 70 hybelboere fra andre deler av landet. Ved oppstarten i 2005 hadde skolen 28 elever, i dag har den hele 200 elever. Noe som også beskriver veksten, er at antall årsverk har økt fra 10 til 35, og antall idrettsgrener fra to til elleve i den samme perioden.

Respekt, mot og engasjement!

Toppidrettselevene holder ikke bare et høyt idrettsnivå, men skårer også høyt faglig. Hverdagene er inndelt i én treningsbolk tidlig på formiddagen og fagundervisning resten av skoledagen. Deretter følger det ny treningsøkt.

– Elevene våre er ambisiøse. Konkurransenivået er jo på plass, smiler Øystese. – Miljøet er godt både blant elever og lærere. Vi er også stolte av en god arbeidsstokk med en god miks av lærere og trenere med solid kompetanse. Tett samarbeid og god kommunikasjon gjør det enklere for oss å holde oversikten over elevene våre i alle situasjoner.

Et helhetlig tilbud

– Elevene ved Toppidrettsgymnaset får også undervisning i kosthold. Vi driver dessuten med mental trening og miljøarbeid, spesielt med tanke på våre hybelboere, forteller Øystese.

– Vi tror nok at mange foreldre som sender barna sine på hybel når de er 16, foretrekker Skien fremfor Oslo. Det føles tryggere. Artig er det at mange av elevene våre fortsetter å studere i Grenland når de er ferdige her. Og det skjer til og med at foreldre flytter etter sine unge håpefulle til regionen.

Fremtiden for TiT

Toppidrettsgymnaset har landet godt i lokalene på Skagerak Arena. – Forholdene er godt tilrettelagt, og det er en absolutt fordel at vertskommunen og lokalmiljøet spiller på lag med oss, forteller en strålende fornøyd Øystese.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.