Sild fra rekefabrikken

Olivia skrelte, hakket og blandet for hånd. Det skulle være friske og ferske grønnsaker uten tilsetningsstoffer. Fokus på god kvalitet var suksessformelen for salat- og sildeproduktene hennes.

Tidligere var det ekteparet Lydia Olivia og Odd Pedersen som produserte Olivias Hjemmelagde salater i Østfold. Produktene ble enormt populære, og Olivia slet med å levere nok varer. Bedriften vokste ut av de små lokalene, og behovet for en utvidelse meldte seg. På dette tidspunktet stod de tidligere produksjonslokalene til Reimes Rekefabrikk tomme og klare til overtakelse i Langesund.

Over fjorden

– Siden vi flyttet produksjonsutstyret til Langesund og overtok Reimes produksjonsutstyr, og ikke minst mange av Reimes dyktige medarbeidere, har vi klart å effektivisere produksjonen, forteller Sondre Stahlsberg, som sammen med Ove Bjervamoen eier halvparten av aksjene i Olivias Hjemmelagde. – Og Olivias oppskrifter følger vi fortsatt.

– I starten hadde vi noen utfordringer med transporten av produktene våre, forteller produksjonssjef Anne-Grethe Wilhelmsen. – Men i dag har vi en avtale med ASKO, som distribuerer Olivias Hjemmelagde sursild til alle Meny-butikker over hele landet. Vi leverer også til Coop-butikker på Østlandet gjennom Spesialgrossisten.

– Vi er glade for å ha fått landet disse avtalene. Det har tatt lenger tid å få dem på plass enn forventet, forteller Stahlsberg. – Men nå får endelige hele landet nyte Olivias eksklusive sildesalater uten å måtte tilsette løk selv for å få opp smaken i salatene, smiler Wilhelmsen.

Risikofritt lån fra ViG

Vekst i Grenland ga et risikolån på 300 000 kroner som gikk til flytting av selskapet, optimalisering av produksjonsprosessen samt innkjøp av et større parti sild.

– Vi kan ikke annet enn å skryte av oppfølgingen fra Vekst i Grenland, skyter produksjonssjefen inn. – Disse midlene var en forutsetning for å komme i gang. ViG gjorde det blant annet mulig for oss å kjøpe inn flere lass med sild, i stedet for å tenke tønne for tønne. Dermed fikk vi opp produksjonen, noe som straks økte omsetningen.

– Når ViG støtter bedrifter på denne måten, gir dette helt klart noe tilbake til samfunnet. I vårt tilfelle hentet vi flere arbeidsledige inn på arbeidsmarkedet igjen. I dag er vi så heldige å ha gode og hyggelige produksjonsarbeidere med høy arbeidsmoral, sier Stahlsberg.

Luksus-sild

Olivias Hjemmelagde er å regne som en nisjeaktør med sine høykvalitetsprodukter. Selskapet satser på et betalingsvillig publikum som er opptatt av smak og kvalitet. Det produseres håndlaget pyntesild, rømmesild, sitronsild, sennepssild (med vår lokale Bergby-sennep), potetsalat, italiensk salat og havsalat med kreps og reker. Selv om produksjonen er modernisert, pyntes hver eneste boks for hånd, og råvarene plukkes fra øverste hylle.

25. sep

9.00-11.00 25. september 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I en hektisk hverdag og som eier av egen bedrift, er ledelse og selvledelse kanskje ikke alltid høyest prioritert. I dette gründerforum får du smakebiter om hva som må til i det lange løp for å stå i jobben med å drive egen bedrift. Hvilke styrker og svakheter har du og innen hvilke områder har du mest behov for samarbeid? Foredragsholder er Kjetil Spilde. Han har lang erfaring i å jobbe med leder- og teamutvikling. Kjetil har kjent på kroppen hvordan det er å drive egen bedrift og vil dele sine erfaringer.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30 og det blir gode muligheter til mingling og etablere gode kontakter. Velkommen.

3. okt

12.15-15.00 3. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

15. okt

12.15-15.00 15. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

17. okt

10.00-14.00 17. oktober 2019

Sted: Sparebankgården, Storgata 117, Porsgrunn

Netthandel 2019 er et dagsseminar for næringsdrivende som har, eller som ønsker å starte med nettbutikk.

22. okt

9.00-11.00 22. oktober 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I egen bedrift er du avhengig av å gjøre mange av oppgavene selv. Ikke alle er like komfortable med salgsoppgaven. I dette gründerforum har vi fokus på hvordan forberede, gjennomføre og følge opp kunder.  

Foredragsholder er Thomas Mackinnon fra Reklamehuset Wera som vil gi tips og råd om ulike metoder. Thomas har også erfaring fra å drive egen bedrift og hvordan han jobbet med salg, som han vil dele med dere.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30. Velkommen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.