En heldig tilfeldighet

RPR Technologies har utviklet et produkt som fjerner maling, rust og andre belegg ved bruk av induksjonsvarme.

Tom Arne Baann jobbet i flere år som malingsinspektør på skip over hele verden. Det skjedde en gang han var på oppdrag fra SINTEF i Indonesia. Han skulle finne en metode for å fjerne bakterier som skapte korrosjon under malingsbelegg, og oppdaget ved en tilfeldighet at induksjonsvarme fikk maling til å prelle av magnetisk metall. Baann fikk i 1998 CRAFT-midler fra EU til å utvikle et patentert produkt som satte induksjonsvarmemetoden i system. I 2002 grunnla han sammen med andre investorer RPR Technologies, og i 2007 startet de opp i Porsgrunn.

Eget distribusjons- og servicenett

Det var midler fra Vekst i Grenland som gjorde at gründeren etablerte selskapet i Grenland. I 2012 har selskapet flere patenter fordelt på hele 54 land. RPR Technologies har bygget opp et nettverk av distributører og egne forhandlere rundt om i hele verden, og er representert i samtlige verdensdeler. 100 maskiner er solgt, og de lokale forhandlerne er alle lært opp, slik at de kan tilby teknisk service og support på maskinene. Det er også etablert uavhengige firmaer rundt om som har basert sin virksomhet på å fjerne belegg ved hjelp av Baanns miljøvennlige metode.

– Kundene våre befinner seg innenfor verftsindustrien over hele verden og innenfor gruveindustrien i Australia og Sør-Afrika. Men vår aller største kunde er den amerikanske marinen, forteller gründeren og oppfinneren. – Maskinen brukes til å fjerne gammelt belegg fra broer og tankanlegg. Det er kontraktørfirmaer som står for gjennomføringen.

Pusser opp Eiffeltårnet!

RPR Technologies

Ingen tvil om at maskinen er en genial oppfinnelse med en perfekt timing i forhold til dagens fokus på miljø og naturvern – og stadig strengere miljøkrav. Men det er fortsatt vanlig å fjerne asbestholdige og andre miljøfiendtlige malinger ved hjelp av sandblåsing. Ikke bare fører det til at giftig støv sprer seg i omgivelsene, det er også svært støyende. RPR Technologies maskin fjerner slike belegg både støv- og støyfritt.

– En fjær i hatten er det at vi nå, som de eneste i verden, har blitt godkjent for vedlikehold av Eiffeltårnet, forteller Baann fornøyd. – Siden 1889 har tårnet bare blitt malt igjen og igjen uten at gammel maling har blitt fjernet. Etter 123 år har malinglaget blitt så tykt at noe må gjøres.

Valget falt på RPR Technologies, som med sine fire ansatte i de tilbaketrukne lokalene i Herøya Industripark er i ferd med å revolusjonere maling- og rustfjerningsbransjen med sitt konsept.

– Vi som sitter her i Porsgrunn, jobber med salg og distributørsupport, forklarer Baann. – Men ved behov leier vi inn det vi trenger av teknisk hjelp.

Snart går arbeidet på Eiffeltårnet i gang. Sannsynligheten er stor for at du får se maskinen i aksjon på nært hold neste gang du er i Paris.

25. sep

9.00-11.00 25. september 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I en hektisk hverdag og som eier av egen bedrift, er ledelse og selvledelse kanskje ikke alltid høyest prioritert. I dette gründerforum får du smakebiter om hva som må til i det lange løp for å stå i jobben med å drive egen bedrift. Hvilke styrker og svakheter har du og innen hvilke områder har du mest behov for samarbeid? Foredragsholder er Kjetil Spilde. Han har lang erfaring i å jobbe med leder- og teamutvikling. Kjetil har kjent på kroppen hvordan det er å drive egen bedrift og vil dele sine erfaringer.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30 og det blir gode muligheter til mingling og etablere gode kontakter. Velkommen.

3. okt

12.15-15.00 3. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

15. okt

12.15-15.00 15. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

17. okt

10.00-14.00 17. oktober 2019

Sted: Sparebankgården, Storgata 117, Porsgrunn

Netthandel 2019 er et dagsseminar for næringsdrivende som har, eller som ønsker å starte med nettbutikk.

22. okt

9.00-11.00 22. oktober 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I egen bedrift er du avhengig av å gjøre mange av oppgavene selv. Ikke alle er like komfortable med salgsoppgaven. I dette gründerforum har vi fokus på hvordan forberede, gjennomføre og følge opp kunder.  

Foredragsholder er Thomas Mackinnon fra Reklamehuset Wera som vil gi tips og råd om ulike metoder. Thomas har også erfaring fra å drive egen bedrift og hvordan han jobbet med salg, som han vil dele med dere.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30. Velkommen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.