Som bestefar, så barnebarn

Nils-Johan Tufte står ved roret i ØPD Group AS, som ble grunnlagt i 2006. Grunnlaget for etableringen var selskapet Brødrene Sørensen, der Tuftes bestefar var en av brødrene. ØPD er i dag en av Skandinavias største undervannsentreprenører.

ØPD legger hver dag metervis med sjøledning for at kommuner og private hytteeiere skal få friskt vann, velgjørende dusjer, fungerende toaletter og varme. Ved å utnytte synergier knyttet til sitt kjerneområde, fremstår ØPD i dag som en unik totalleverandør for sine kunder. Kundegruppen befinner seg primært innenfor maritim og landbasert infrastruktur, også innenfor kraft og energi. Når ØPD har valgt termoplaster som sitt viktigste materiale, er det for å sikre at produktene er 100 prosent tette, korrosjonsfrie og kjemikaliebestandige.

Kraftig vekst

14 ansatte og en omsetning på rundt 20 millioner kroner i 2006, har blitt til nærmere 140 ansatte og en forventet omsetning på 225 millioner kroner i 2012. Siste nytt er at selskapet har etablert en filial i Gøteborg.

 – Vi har imidlertid fortsatt en sterk lokalpatriotisk forankring med en internasjonal vri, påpeker Nils-Johan Tufte. – Vi konsentrerer oss om markedene i Vesten, som vi har størst forutsetning til å forstå. Men vi har også erfaring med og interesse for relevante prosjekter i verden for øvrig.

Tufte er veldig opptatt av utviklingen i Grenland. – Det finnes mange gode folk med gode holdninger her. ØPD Group hadde ikke blitt det samme, hadde vi etablert oss i Oslo. Antakelig ville vi ikke våget å tenke høyt av frykt for alle de høye tårnene.

ØPD Groups beliggenhet med nærheten til de viktigste flyplassene og hovedstaden, beskriver han som optimal. – Men Grenland er likevel en uutnyttet juvel, mener ØPD-gründeren.

Østlandets Plast og Dykk Service

Da Einar Sørensen gikk bort i 1988, ble Brødrene Sørensen AS omstrukturert. Det som tidligere hadde vært plast- og dykkeravdelingene i Brødrene Sørensen, ble overtatt av tidligere ansatte, med positiv støtte fra ViG. Etter hvert var det Olaf Forsdal og Asbjørn Rønning som tok Østlandets Plast og Dykk Service AS videre, før selskapet gikk inn i dagens ØPD Group i 2006.

– ViG er etter min mening en meget viktig næringsaktør i Grenland, med gode politiske kommunikasjonskanaler, sier gründeren. – Samtidig er ViG med på å skape mange positive arenaer for lokalt næringsliv. ViG er ofte inne i en tidlig fase i lokale selskaper, og flere av disse har lykkes med å vokse frem som betydelige og solide selskaper– med store positive ringvirkninger. En slik katalysator for næringslivet er veldig viktig, men jeg skulle ønske Vekst i Grenland hadde enda større økonomisk løfteevne.

– Jeg har også erfart at ViG sammen med Innovasjon Norge har støttet opp om etableringsfasen av Polymernett Grenland og Telemark Offshore. ØPD er med i begge. Uten disse bidragene hadde det ikke vært mulig å drifte nettverkene.

Går fremtiden lyst i møte

ØPD Group har vært i en enorm vekst de siste fem–seks årene. I dag pågår et kontinuerlig arbeid med å etterfylle organisasjonen. Mulighetene ligger åpne for ØPD, og fremtiden ser lys ut.

–Samtidig holder vi selvsagt et godt øye med situasjonen på verdensmarkedet. Vi tar det ikke for gitt at den sterke veksten vi har hatt, vil fortsette. Vi bygger og utvider i takt med veksten. Det er mange som driver ØPD fremover, men det er jeg som bestemmer hastigheten, smiler Tufte.

– Det beste ligger fortsatt foran oss. 

25. sep

9.00-11.00 25. september 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I en hektisk hverdag og som eier av egen bedrift, er ledelse og selvledelse kanskje ikke alltid høyest prioritert. I dette gründerforum får du smakebiter om hva som må til i det lange løp for å stå i jobben med å drive egen bedrift. Hvilke styrker og svakheter har du og innen hvilke områder har du mest behov for samarbeid? Foredragsholder er Kjetil Spilde. Han har lang erfaring i å jobbe med leder- og teamutvikling. Kjetil har kjent på kroppen hvordan det er å drive egen bedrift og vil dele sine erfaringer.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30 og det blir gode muligheter til mingling og etablere gode kontakter. Velkommen.

3. okt

12.15-15.00 3. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

15. okt

12.15-15.00 15. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

17. okt

10.00-14.00 17. oktober 2019

Sted: Sparebankgården, Storgata 117, Porsgrunn

Netthandel 2019 er et dagsseminar for næringsdrivende som har, eller som ønsker å starte med nettbutikk.

22. okt

9.00-11.00 22. oktober 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I egen bedrift er du avhengig av å gjøre mange av oppgavene selv. Ikke alle er like komfortable med salgsoppgaven. I dette gründerforum har vi fokus på hvordan forberede, gjennomføre og følge opp kunder.  

Foredragsholder er Thomas Mackinnon fra Reklamehuset Wera som vil gi tips og råd om ulike metoder. Thomas har også erfaring fra å drive egen bedrift og hvordan han jobbet med salg, som han vil dele med dere.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30. Velkommen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.