Membraner for et bedre miljø

Oldroyd er en godt etablert produsent av drenerings- og radonsikringsmembraner som leverer sine produkter til det norske og globale markedet.Oldroyd AS og Oldroyd Innovation AS eies av Oldroyd Holding AS. Oldroyd Innovation AS fikk ved oppstart støtte fra Vekst i Grenland til å utvikle brede produksjonslinjer for vakuumformede dreneringsmembraner.

– Fordelene ved en bredere produksjonslinje er at det er mulig å produsere membraner på opptil 4,40 meter, forteller Linda Celin, daglig leder i Oldroyd. – Bredden på membranene gjør disse egnet til bruk både i byggemarkedet og anleggsmarkedet.

I Oldroyds produksjonslokaler i Sannidal fremstilles det blant annet grunnmursmembraner, dreneringsmembraner, membraner til bruk under kunstgress, torvtaksmembraner og radonmembraner i gruppe A og B. Innsatsen Oldroyd legger i å utvikle nye produkter, gjorde at selskapet var i forkant og hadde radonmembranene klare da forskriften om at alle nye bygg skal radonsikres i Norge, trådte i kraft i juli i år. Produksjonsteknikken er patentert.

– Konseptet med å utvikle egne produksjonslinjer for salg, omfatter også utleie av valser. Gjennom å leie ut valser kan membranene våre produseres andre steder i verden på lisens, forklarer Celin. – Det koster mye å transportere produktene våre. Derfor tilbyr vi produksjonslinjer i markedene som ligger lengst unna, slik at membranene kan produseres nærmere disse markedene.

– I dag eksporterer vi blant annet membraner til Storbritannia, Frankrike, Finland og Canada, forteller Celin. – Utviklingsprosjektet vårt, Oldroyd Innovation, har blitt en suksess. Vi er veldig fornøyde med den brede produksjonslinjen, som gjør at vi kan produsere brede ruller og flere smalere ruller samtidig. Brede membraner reduserer antall skjøter i større anlegg, noe som helt klart gir et bedre resultat.

– I flere storbyer i Europa blir det mer vanlig at nye bygg skal ha grønne tak. Dette for å redusere forurensningen, kjøle ned byene og regulere monsterregnfall, slik at vannmengdene i gatene blir mindre, forteller Celin. – Oldroyd kan tilby flere membrantyper til dette bruksområdet og har levert membraner til flere store bygg i Norge og resten av Europa.

Beliggenheten i Sannidal i Kragerø kommune er veldig heldig for selskapet. Transportnettet er godt utbygd og sørger for rask levering i Norge. I tillegg kan produktene skipes ut både fra Larvik og Kristiansand. Oldroyd er en liten organisasjon med bare 12 ansatte. Det arbeides i tre skift i fabrikken hele uka gjennom, og hvert av skiftene betjenes av to personer. Driften er gjennomtenkt og økonomisk.

Lurer du på hvorfor du aldri har støtt på et Oldroyd-produkt i byggevarehandelen, så er det fordi Oldroyd har produsert for Icopal i det skandinaviske markedet siden 1997, noe de fremdeles gjør.  Produktnavnet Oldroyd er nok best kjent i Storbritannia, men selskapet har nå startet salg av produkter under eget navn også i Norge.

– Finansieringen fra ViG var et velkomment tilskudd da Oldroyd Innovation ble stiftet. ViG hjalp oss ved å delfinansiere den nyutviklede produksjonslinjen, som vi har meget store forventninger til, avslutter Linda Celin.

28. mars

9.00-11.00 28. mars 2019

Sted: Uniongt. 18, Skien

Telemarksbedrifter går hvert år glipp av millioner i skattefradrag fordi de ikke utnytter SkatteFUNN-ordningen.

2. april

12.00 2. april - 13.00 3. april 2019

Sted: Meierigården, Storgata 115, Porsgrunn

Ovasjon – et utviklingsprogram for kulturelle og kreative næringer i regi av Kulturrådet kommer til Telemark!

3. april

8.50-15.00 3. april 2019

Sted: Ibsenhuset, Skien

Arrangeres av Brønnøysundregistrene i samarbeid med Vekst i Grenland IKS, Norid og Patentstyret.

4. april

12.15-15.00 4. april 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

9. april

10.00-12.00 9. april 2019

Dette er ikke et seminar, men individuell veiledning med vår IPR rådgiver.

Avtale om møte gjøres direkte til epost: fredrik.ambjorndalen@innovasjonnorge.no

Temabilag; Powered by Telemark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.