ViG utløser gode krefter

– IKT-miljøet i Grenland ville ikke vært det samme uten Vekst i Grenlands innsats, fastslår Aleksander Farstad. – Miljøet rundt IKT Grenland har vært et godt springbrett for eZ Systems. Det ga oss en trygg startfase og la et viktig grunnlag for vår internasjonale suksess. 

I dag har eZ Systems kontorer i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, USA, Kina, Japan og Singapore. I Norge ligger hovedkontoret fortsatt på Klosterøya med backoffice og administrasjon, mens salgskontoret ligger i Oslo. Samlet sett har selskapet litt over 100 ansatte.

eZ Systems filosofi, og selve grunnlaget for selskapet, er åpenhet og informasjonsdeling. eZ Systems utvikler eZ Publish, som er et prisvinnende programvaresystem for nettpublisering basert på åpen kildekode. Systemet brukes av mer enn 250 000 nettsteder i over 160 land og er brukt av renommerte aktører som ELLE, John Deere, Wall Street Journal Asia, BMW Group og Copenhagen Business School. eZ Systems ble grunnlagt i 1999.

– En klar fordel ved Grenland som inkubator er nærheten til miljøet, forklarer eZ-gründeren.– I Grenland og Telemark får man muligheten til å være tett på støttespillere som Innovasjon Norge og Vekst i Grenland, noe som er et spesielt fortrinn. Og etter min mening er Grenlands beliggenhet like sentral som hovedstadens. Mange forhold er godt tilrettelagt, og kostnadene er relativt lave.

Et tegn på at gründeren har lyktes, er det at eZ Systems har flyttet hovedvirksomheten ut av landet.
– Vi vokste ut av miljøet, smiler Aleksander. – Og vi måtte ut i verden for å finne både kunder og medarbeidere. Men Grenland og Telemark har det som trengs for å bli det optimale stedet for gründere. Etterhvert som miljøet utvikles videre, vil det ta lenger tid før selskaper i vekst vokser ut av det, tror Aleksander, som mener at visjonen om Grenland som det optimale stedet for å starte og utvikle selskaper, kunne være noe å strekke seg etter for regionen.

– Noen ganger kan veldig lite bety veldig mye. ViGs betydning for eZ Systems er ikke mye i kroner og øre. Men ViGs rolle som motiverende støttespiller og tilrettelegger har hatt en enorm verdi. Og risikolånet vi fikk på et tidlig tidspunkt, bidro til at vi fikk frihet til å utvikle eZ Systems i retning av der vi befinner oss i dag. Og her er det fint å være, avslutter Aleksander Farstad.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.