Gatsoft vinner innovasjonskampen internasjonalt

Gatsoft har vunnet sin andre storkontrakt med helseregionen Landstinget i Öster Götland i Sverige.  – Vi skilte oss ut ved å tilby en løsning som strekker seg lengre enn det som finnes i dag, sier markedssjef Håkon Storm, ansvarlig for eksportsatsingen til Sverige.

Porsgrunnsbedriften Gatsoft har jobbet målrettet med inntreden av GAT produkter til Sverige siden 2009. Med god hjelp fra Innovasjon Norge startet de opp operativt i 3 private helsevirksomheter.   

Gjennombrudd

I mai i år fikk Gatsoft sitt første gjennombrudd og en solid uttelling på eksportsatsingen. Sveriges nest største helseregion, Stockholms Läns Landsting valgte GAT som ressursplanleggingsystem. Systemet skal rulles ut til 5000 leger og tannleger.  Potensialet er stort med 41 000 ansatte i hele helseregionen.

Og nå i oktober vant Gatsoft innovasjonskampen for å levere løsninger til helseregionen Landstinget i Öster Götland.  Der skal GAT rulles ut til 8000 ansatte.

Privilegert for å utvikle nytt

I den nye avtalen skal Gatsoft levere ressursplanleggingssystem med løsninger som går utover deres system på tids- og oppgaveplanlegging. Det betyr at løsningen som enda ikke finnes, skal utvikles.

-         Vi er privilegert som får muligheten til å utvikle et nytt system sammen med Landstinget i Öster Götland, sier Håkon Storm.  Det er veldig spennende og vil også øke vår egen kompetanse på feltet.  Det vi gjør i Sverige kan få relevans andre steder, også i Norge, påpeker han. 

Utvikling av det nye systemet skal skje i Porsgrunn.

Eget svenske -team

Gatsoft har etablert et eget svenske-team som skal jobbe tett med kunden det neste året. I tillegg følges kunder i Sverige opp fra det nyåpnede Malmö kontoret. Det drives av 2 svenske medarbeidere som hadde ’opplæring’ på hovedkontoret i Porsgrunn siste året.

-         Det er viktig å være tett på, vi ønsker å bevare småbedriftskulturen, forteller Trygve Nilssen, daglig leder i Gatsoft. Vi har store tunge kunder, og prioriterer direkte kontakt og leveranse. 

Du har ikke tilgang til å se dette objektet.

Det har tydeligvis vært vellykket. I Gatsofts 20 årige historie har bedriften alltid tjent penger, ikke mistet kunder og kan skryte av lav turnover på ansatte.

Ansetter flere innovative hoder

Med store kontrakter i Sverige er første byggekloss for flere EU markeder lagt.   

-         Vi skal først lykkes i Sverige før vi går videre, understreker Trygve Nilssen som i disse dager er klar for å ansette flere hoder som skal være med på selskapets videre vekst.

 -         Mye av veksten kommer til å skje utenfor Norges grenser, mens utviklingsdelen vil være her i Porsgrunn, sier Nilssen.  Vi er en veldig lokalt forankret bedrift, og en gjeng flotte mennesker som trives godt her, smiler han.

 

Fakta:

Ansatte: 48

Produkter: Ressurs styringssystemer.

Kontorer: Porsgrunn (hovedkontor), Oslo, Malmö.

Kunder: Helseregioner Norge (80%) og Sverige, Kommuner, Mediehus, Industri.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.