En uke i gründerland

Jeg har vært på festival! En festival der støvler, gjørme og uoppslåelige telt heldigvis har vært mangelvare, men der gode ideer og kunnskapshunger har vært obligatoriske accessoirer. En festival helt etter min smak.

”Global Entrepreneurship Week” heter den internasjonalt og for sjette gang, i over 120 land, setter den fokus på gründere, innovasjon og entreprenørskap. Hittil har Norge ikke deltatt (som jo egentlig er nokså merkelig ettersom Norge, i alle fall ifølge regjerningen, skal være et av verdens mest nyskapende land, men vi er som kjent ikke alltid en del av resten av verden…).

Men, så suste jommen meg Vekst i Grenland, Innovasjon Norge og flere andre gode aktører inn på banen og gjorde noe med det! Resultatet ble ”Gründeruka” – en uke proppfull av arrangementer for folk med ideer, studenter, gründere og entreprenører, uansett i hvilken fase eller fasong.

Jeg er skikkelig stolt av å kunne si at jeg var med på den aller første ”Gründeruka” i Norge og enda mer stolt av å kunne si at det var her i Telemark og i Grenland at det skjedde! Jeg vedder på at uka kommer til å bli kopiert over det ganske land og jeg håper at ”Gründeruka” i fremtiden vil være en selvfølge hver november. Og det sier jeg ikke bare fordi jeg er i festivalrus!

I en hel uke har det vært arrangementer fra morgen til kveld. Endelig en felles møteplass for folk som har lyst! Jeg har lært nye ting, møtt mange med samme gründerånd som meg, og ikke minst fått en enorm motivasjonsbølge skylt over meg. Nå har jeg bare lyst til å brette opp ermene og sette i gang og skape arbeidsplasser og lage nye bedrifter i Grenland. Og akkurat sånn er det sikkert mange flere som føler det etter sist uke. For alle arrangementene var stappfulle, uansett hvilket tema de hadde. Og her var det virkelig noe for alle; gründerkafeer over hele fylket for den som ville lufte en idé for første gang, seminarer for kulturnæringen, kurs i alt fra webutvikling til salgsteknikk, studentbedriftpresentasjoner, investorforum og priser for godt naboskap og gode ideer!

Det finnes mange grunner til å være oppspilt etter en uke med ”gründing”. En av dem er at det er superviktig å få synliggjort alt det bra som faktisk skjer i Grenland. ”Javisstgjøring” var det en visst Dr. Thierry Dupont som kalte det… For det er ikke bare nedleggelser og bedrøveligheter, snarere tvert i mot. Her finnes det kloke hoder i lange baner og aldri har jeg møtt så mange av dem på  ett brett som i sist uke. Folk som virkelig satser og som tror på sitt prosjekt. Jeg bøyer meg i støvet og heier på alle som tør! Det er i grunn ganske deilig å vite at det ikke bare er meg som er bitte lite grann gæern. Og jeg siterer gjerne fylkesordfører Terje Riis-Johansen fra åpningen av Gründeruka: ”Uten gründere går det dårlig”.

 

Jeg håper at arrangørene får blod på tann etter en vellykket uke og at det fremover vil finnes flere gode møtepunkter der offentlige aktører, det etablerte næringslivet og folk med gode ideer og gründermage kan treffes. På den måten kan vi i fellesskap nå målene vi har satt oss: Økt antall arbeidsplasser, økt attraksjonskraft og økt næringsrettet kunnskap, forskning og utvikling. Jeg ønsker arrangørene til lykke med en vel gjennomført ”Gründeruke”. Jeg har allerede plottet inn uke 46, 2013! I mellomtiden oppfordrer jeg alle til å fortsette det gode arbeidet slik at vi også til neste år har mange og mye å klappe for. Klar-ferdig-gå!

 

Du har ikke tilgang til å se dette objektet.

Innlegget sto ”På dagsorden” i fylkesavisen Varden, tirsdag 20. november 2012. Mette Kristensen er en gründer og i dag restauranteier i Porsgrunn. Vekst i Grenland gjør oppmerksom på at "Global Entrepreneurship Week" i 2013 har flyttet arrangementet internasjonalt til uke 47.

Aktiviteter

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.