De gode historiene

Gjennom mer enn 25 år har Vekst i Grenland hjulpet tusenvis.

Ved å fortelle de gode historiene skal vi øke kunnskapen om Grenland, og den positive aktivteten i næringslivet og hvilke muligheter distriktet vårt representerer.

Flere av dem som har gjort suksess forteller i ettertid at det ikke var pengene de fikk fra Vekst i Grenland som var det viktigste, men all den hjelp de fikk for å "stable seg på beina". Her er noen av historiene fra 1992 frem til i dag.

Grenlandsfolk er stolte av regionen sin. De lyser opp når de snakker om Grenlands harmoniske landskap med åkere, åser, elver, skjærgård og fjell. 

I «Strategisk Næringsplan for Grenland 2017-2020» er et av hovedmålene flere arbeidsplasser i vår region. Millba AS er en god bidragsyter til målsettingen. 

Vekst i Grenland IKS fikk overvære åpen dag hos Bouvet Industries AS som nå er det nye navnet på den tradisjonsrike Skiensbedriften – nå lokalisert i Bedriftsveien 10 på Kjørbekk. Bak Bouvet ligger det norske Beerenberg-konsernet som med sine 2 mrd i omsetning og drøyt 1300 ansatte primært rettet mot olje- gassindustrien. Ved oppkjøpet av Vetlesen ønsker Beerenberg å bli mer synlige med sine produkter og tjenester i Grenland og resten av sørøstlandet; ikke minst rettet mot landbasert industri. Dette er et initiativ Vekst i Grenland IKS ønsker velkommen!

En jernbaneterminal i Herøya Industripark blir en viktig forutsetning for å få til en storsatsing på miljøvennligvennlig godstransport i Telemark og Vestfold. I dag presenterte de to fylkeskommunene sin rapport om felles godskonsept, fase 1.  

Ved Universitetet i Sørøst-Norge skaper man dagens og fremtidens miljøvennlige energitiltak. Det er spennende å møte et landsledende teknologisk fagmiljø i Porsgrunn.

Vi er flere som har tro på at MSG Production sin produksjon på Geiteryggen vil bli et nytt eventyr for regionen. Er det noe sannhet i det?

«Det må se ut som det er laget i Siljan!»

Håndverk- og teknologibedriften Nicro, som skreddersyr innredninger i rustfritt stål til kjøkken og servering, vokser i en tøff konkurranse. – Vi har holdt fast på kvalitet hele veien. Begrepet ‘Nicro Kvalitet’ betyr at det må se ut som det er laget i Siljan, sier eier og daglig leder Vidar Korneliussen. 

Arkitektur- og designbedriften Point i Drangedal opererer mellom Oslo, Kristiansand og Rjukan. – Det er ingen grenser for innovativ arkitektur og design, sier gründer og daglig leder Bart Burgerhoudt. 

–    Herøya Industripark er en av Norges ledende industriparker, og et naturlig valg hvis du ser etter et sted å etablere virksomheten din.  Vi tilbyr bistand til små og store bedrifter – hele veien fra forskning og lab, til kommersiell drift.

Kebonys teknologi  gjør hurtigvoksende myke tresorter til harde, varige og verdifulle trematerialer. Dermed er Kebony et miljøvennlig alternativ til tresorter fra truede regnskoger. Idéen er blitt til ny framtidsrettet industri i Grenland. 

Raskere, renere og skreddersydde transportløsninger er framtiden. Nå samarbeider Grenland Havn med andre aktører for å utvikle det nye logistikk- knutepunktet i Telemark med både bane, vei og sjø.

Resultatet er nye løsninger med utrolig styrke.

Det fastslår doktor i polymer kjemi Bård Sæthre. Sammen med gründerkollega Torunn Aakermann og 3 medarbeidere i Kinera jobber han med å tilby løsninger der heldekkende plastbelegg kombineres med andre materialer for å hindre rust og forlenge levetiden. 

Norcem er langt framme på CO2 fangst.

– Vi er langt framme. Innenfor sementindustrien er det her innsatsen skjer, og resultatene er lovende, sier Per Brevik, direktør for bærekraft i HeidelbergCement Northern Europe. 

Kragerø Resort er historien om en god dose positiv galskap og lidenskap for å gi gjestene en gedigent opplevelse i Kragerøs fantastiske skjærgård. Det er historien om gründerskap, 70 ansatte og 70 gode grunner til suksess. 

Denne uken er det fem år siden plattformen Deepwater Horizon eksploderte og elleve av mannskapet ble drept og flere skadde.

Øyvind Solbakken har lang erfaring med å hjelpe etablerere med oppstart av bedrift.

Da Kunnskapsverkstedet på Klosterøya åpnet lokalene for andre aktører etter at Union ble lagt ned, var Grenland Web blant de første leietakerne. Og der trives de.

Rune Pettersen etablerte Unitech Shipservice i 1991. Selskapet var spesialisert pårekondisjonerekretskort som ble brukt til automasjon av overvåkningsutstyr i skipsbransjen. I dag er Pettersen daglig leder i Scanjet Ariston, som utvikler og produserer overvåkingssystemer til skip.

Kebony er et produkt de fleste har hørt om. Stikkordene her er bærekraftig, holdbart og miljøvennlig. Den norskpatenterte impregneringsteknikken «kebonering» omdanner vanlig treverk, som myk nordisk furu, til hardere og mer holdbart tre. Samtidig gjør teknikken treverket vedlikeholdsfritt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.