Dette er Grenland

Grenland er navnet på en bo- og næringsregion som inkluderer kommunene Bamble, Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Skien og Siljan i nedre Telemark. Her bor drøyt 118 000 mennesker. Grenland regnes som Norges femte største byområde og ligger 140 kilometer sør-vest for Oslo.

Opphavet til navnet Grenland
Den nordlige delen av området var det historiske Grenmar, den sørlige delen det historiske Vestmar, samlet kalt Grenland. Navnet kommer av det gamle folket grenene. Grenland var altså «grenenes land». En historisk skikkelse fra Grenland var småkongen Harald Grenske, noe tilnavnet hans forteller. Grenland tilhørte det gamle landskapet Viken.

Blomstrende næringsmiljø
Grenland har et innovativt og konkurransedyktig industrimiljø i verdensklasse og en omfattende service- og leverandørindustri. De store prosessbedriftene er fremdeles en næringsmessig ryggrad. Dette har skapt grobunn for et innovativt miljø for utvikling av nye kunnskapsintensive vekstnæringer som IKT, bioteknologi, media og kultur og Grenland fremstår i dag som en dynamisk og innovativ næringsregion.

Flere spennende kunnskapsmiljøer innenfor IKT, bioteknologi, media og kultur med potensiale for vekst og utvikling finnes lokalisert i Grenland i dag.

Moderne infrastruktur med meget gode sjøveis forbindelser for gods og passasjerer til utlandet. Sandefjord lufthavn Torp, er regionens hovedflyplass med effektive forbindelser mot destinasjoner i og utenfor Norge. I tillegg tilbyr Geiteryggen Flyplass i Skien daglige avganger til Vestlandet og Trøndelag.

Grenland har attraktiv natur, skjærgård, skog, vassdrag og kulturlandskap. Geologien i Grenland er helt unik, og geologer fra hele verden besøker regionen for å studere området. 

Vil du bo i Grenland?
Grenland har et mangfold av kvaliteter som bosted. Her finner du intime kystbymiljøer og barnevennlige eneboligområder som ligger tett på skog og mark. Du kan bo i moderne leilighetskomplekser nær sentrum og tett på vannveien, eller du kan finne en rolig stue i skogen eller et hus ut mot havet.

Betydelige miljøprosjekter de siste 30 årene har gitt bokvaliteten i Grenland et løft. Dette sammen med offensiv og langsiktig arealplanlegging gjør Grenland til et attraktivt sted å bo. Og ikke minst - i Grenland finner du boliger til svært gunstige priser i forhold til mange andre attraktive områder på sørøstlandet.

Arbeidsmarkedet i Grenland
Vekst i Grenland har stor fokus på å skape arbeidsplasser, og i den tilknytning har vi et nært samarbeid med NAV Telemark. Vi holder oss oppdatert på aktuell statistikk som oppgang/nedgang,
Ønsker du å registrerer deg som arbeidssøkende, eller har ledige stillinger å tilby, gå inn på www.nav.no/telemark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.