Fart og moro i snøen

Siljan Skisenter ligger i Telemark med kort vei fra Grenland og Vestfold. Her finnes det et eget område for off piste-kjøring i skogsterreng, T-krokheis, hopp, kuler og rails. Det er nok ikke få barn som setter utfor for første gang i disse bakkene.

Siljan Skisenter har hatt sine oppturer og nedturer. I årene før 2000 var det liten eller ingen drift her. Men da Siljanmarka-prosjektet ble iverksatt med blant annet lysløype fra Solvika, åpnet muligheten seg til å få strøm inn til anlegget.

Spiller en viktig rolle

– Senteret er viktig for å opprettholde trafikk til større anlegg oppover i fylket, sier Knut Sølverød, daglig leder i Siljan Skisenter. – Og ikke minst er jeg overbevist om at slike lokale alpinanlegg, og ikke minst ildsjeler som bruker sin fritid på alpinsporten her hos oss, betyr mye for folk som bor i området og rekrutteringen til alpinsporten.

– Vi har all grunn til å tro at barn som deltar på kurs i bakkene våre, vil ha stor glede av det de lærer på kursene resten av livet.

Ikke småtteri altså.

Blåste nytt liv i prosjektet

Opp gjennom årene har det i perioder vært dårlig med snø i Grenland, noe som har gitt skisenteret økonomiske problemer. Her har Vekst i Grenland bidratt til å opprettholde drift ved å gi finansiell støtte. Vekst i Grenland bidro sist sommeren 2012 da skisenteret ble solgt.

De nye eierne har gjennomført en rekke oppgraderinger.

– Både den store bakken og barnebakken har blitt oppgradert, barnebakken skal få ny heis og har fått to nye akebakker i tillegg til skibakken. Den nye heisen som kommer i barnebakken, er et transportbånd som kan ta både ski og akebrett til toppen, forteller en ivrig Sølverød, som gleder seg til den første snøen faller.

– De voksne vil også få seg en positiv overraskelse i år. Det er bygget nytt skiutleie, veien inn til skisenteret har blitt betydelig oppgradert, og kafébygget er pusset opp innvendig. Så her er det mye godt i vente for vinterens gjester!

Grenland har fortsatt et skisenter. La snømoroa begynne!

14. nov

9.00-16.00 14. november 2018

Sted: Ælvespeilet, Porsgrunn

Vekstkonferansen har etablert seg som en av de viktigste næringslivskonferanser i Telemark.

Årets tema: Vekst og optimisme

14. nov

12.00-15.00 14. november 2018

Sted: Drangedal Idrettshall

15. nov

10.00 15. november - 13.00 16. november 2018

Sted: Krager Resort

Startgropa – der investor møter gründer

15. nov

12.15-15.00 15. november 2018

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Vi må dessverre avlyse dette kurset pga. sykdom. 

15. nov

18.30-20.00 15. november 2018

Temabilag; Powered by Telemark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.