Fart og moro i snøen

Siljan Skisenter ligger i Telemark med kort vei fra Grenland og Vestfold. Her finnes det et eget område for off piste-kjøring i skogsterreng, T-krokheis, hopp, kuler og rails. Det er nok ikke få barn som setter utfor for første gang i disse bakkene.

Siljan Skisenter har hatt sine oppturer og nedturer. I årene før 2000 var det liten eller ingen drift her. Men da Siljanmarka-prosjektet ble iverksatt med blant annet lysløype fra Solvika, åpnet muligheten seg til å få strøm inn til anlegget.

Spiller en viktig rolle

– Senteret er viktig for å opprettholde trafikk til større anlegg oppover i fylket, sier Knut Sølverød, daglig leder i Siljan Skisenter. – Og ikke minst er jeg overbevist om at slike lokale alpinanlegg, og ikke minst ildsjeler som bruker sin fritid på alpinsporten her hos oss, betyr mye for folk som bor i området og rekrutteringen til alpinsporten.

– Vi har all grunn til å tro at barn som deltar på kurs i bakkene våre, vil ha stor glede av det de lærer på kursene resten av livet.

Ikke småtteri altså.

Blåste nytt liv i prosjektet

Opp gjennom årene har det i perioder vært dårlig med snø i Grenland, noe som har gitt skisenteret økonomiske problemer. Her har Vekst i Grenland bidratt til å opprettholde drift ved å gi finansiell støtte. Vekst i Grenland bidro sist sommeren 2012 da skisenteret ble solgt.

De nye eierne har gjennomført en rekke oppgraderinger.

– Både den store bakken og barnebakken har blitt oppgradert, barnebakken skal få ny heis og har fått to nye akebakker i tillegg til skibakken. Den nye heisen som kommer i barnebakken, er et transportbånd som kan ta både ski og akebrett til toppen, forteller en ivrig Sølverød, som gleder seg til den første snøen faller.

– De voksne vil også få seg en positiv overraskelse i år. Det er bygget nytt skiutleie, veien inn til skisenteret har blitt betydelig oppgradert, og kafébygget er pusset opp innvendig. Så her er det mye godt i vente for vinterens gjester!

Grenland har fortsatt et skisenter. La snømoroa begynne!

18. sep

11.30-16.00 18. september 2019

Sted: Ælvespeilet, Porsgrunn

19. sep

12.15-15.00 19. september 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

25. sep

9.00-11.00 25. september 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I en hektisk hverdag og som eier av egen bedrift, er ledelse og selvledelse kanskje ikke alltid høyest prioritert. I dette gründerforum får du smakebiter om hva som må til i det lange løp for å stå i jobben med å drive egen bedrift. Hvilke styrker og svakheter har du og innen hvilke områder har du mest behov for samarbeid? Foredragsholder er Kjetil Spilde. Han har lang erfaring i å jobbe med leder- og teamutvikling. Kjetil har kjent på kroppen hvordan det er å drive egen bedrift og vil dele sine erfaringer.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30 og det blir gode muligheter til mingling og etablere gode kontakter. Velkommen.

3. okt

12.15-15.00 3. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

15. okt

12.15-15.00 15. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.