Besøk fra Saudi-Arabia

Mandag 6. mai var Vekst i Grenland sammen med Invest in Telemark vertskap for Saudi-Arabias ambassadør Kahlid A. Al-Nafisee.

Bakgrunn for invitasjonen er Saudi Arabias sterke ønske om å øke samhandelen med Norge.

Besøket startet hos Imatis i Porsgrunn, som leverer softwareløsninger til helsesektoren. I Saudi Arabia har man planer om å bygge ut helsevesenet for billioner av norske kroner, og behovet for sykehussenger er enormt. Etter en vellykket start gikk turen videre til Calora Subsea og Inflow Control AS på Herøya. Begge disse satser innen offshore markedet og ser et stort potensiale for kontrakter med selskaper i Saudi Arabia. De har allerede noen kontakter i dette markedet, men å styrke disse ytterligere er et godt fokus for begge. Et besøk hos Statoil og forskningsparken var også av stor interesse.

På klosterøya i Skien presenterte Bratsberggruppen sine planer for eiendommer de har under utvikling i Grenland. Acona Flow Technology satser også innen offshore markedet, og har dialog med markedet i Saud. Cell Cura var også kort innom for å hilse på følget, de leverer helseteknologi, og er allerede inne på markedet i Saudi Arabia. 

-Vi har stor tro på økt samhandel med Norge og har i dag møtt en rekke spennende bedrifter i Telemark. Flere av disse har allerede kontakt med selskap i Saudi Arabia og vi lover å bidra med å stryke relasjonene for disse selskapene fremover. Videre er det en rekke aktører hvor vi med økt kjennskap nå kan bidra med hjelp til å åpne dører, sa ambassadøren i sin tale til forsamlingen av næringsliv, som var samlet til  lunsj på Adminiet på Herøya Industripark i Porsgrunn under besøket.

Fylkeskommunen med Invest in Telemark, Innovasjon Norge og Vekst i Grenland var vertskap for besøket fra Saudi Arabia, og vi ønsker dem hjertelig velkommen tilbake til Telemark!

Du har ikke tilgang til å se dette objektet.
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.