Markedsplan for Grenland i Telemark – raskest i å realisere store drømmer!

I Strategisk Næringsplan 2012-2015 er det nedfelt og vedtatt politisk at man ønsker en felles markedsplan for de 6 Grenlandskommunen slik at man samlet kan fremstå tydeligere og sterkere når vi profilerer oss som et godt sted for etableringer, investeringer og bedriftsrettet vekst. 

Du har ikke tilgang til å se dette objektet.

Felles målsetting

Vi ønsker oss alle en plan som er praktisk gjennomførbar og som faktisk blir gjennomført, derfor forventes det at planen har følgende elementer i seg:

  • Vekke stolthet og eierskap (Identitet)
  • Inspirerende og engasjerende (Gir lyst til å bidra)
  • Nyttig og lett å ta i bruk (Funksjonell og anvendelig)

Markedsplanen skal være en plattform og et praktisk verktøy i kommunikasjonsarbeidet for Grenland som vi ser på som et felles bo- og arbeidsområde.

Prosess

Det har vært nedsatt en arbeidsgruppe med personer fra ulike bransjer fra næringslivet i regionen, samt at alle kommunene ved ulike personer har vært involverte i prosessen, med forslag til markedsplan.  Det er mange som mener mye, og flere hensyn skal ivaretas. Derfor er det viktig at man har et felles ståsted og utgangspunkt for videre arbeid.

Posisjonering

Det har vært jobbet og gjort mye bra tidligere. Det har ikke oss bekjent, vært organisert slik at faktiske tiltak har vært gjennomført over tid, med grunnleggende mål og strategi for flere kommuner om hvordan man skal oppnå  økt oppmerksomhet for etableringer, og hvordan man kan opptre som det gode vertskap for næringslivet med faktiske tiltak over tid. Det handler om hva man ønsker å være, og at man har fokus på ekstern posisjonering og intern mobilisering. Vi må fortelle tydelig det samme hjemme som vi forteller ute påpekte Drammens ordfører så ivrig til oss.

Mål

I forslag til markedsplan vil man finne 3 viktige overordnede mål:

  • Samarbeid – gjør veien til målet
  • Nye jobber – får resultater
  • Stolthet – bevisstgjøring, gode historier og fremsnakking

Helhetlig kommunikasjon i alle kanaler er viktig for at vi skal kunne lykkes med dette arbeidet. Og vi gleder oss til videre arbeid og konkretisering av tiltak.

Invest in Telemark

Det er viktig at vi sammen med gode krefter, slik  som Invest in Telemark, hvor det er nedsatt betydelige ressurser som skal jobbe for å bidra til økte etableringer i Telemark. De sier følgende;

Innen våren 2016 skal fylkeskommunen ha bidratt med mellom 300 og 500 nye arbeidsplasser i fylket gjennom prosjektet «Invest in Telemark».

Telemark fylkeskommune har inngått en avtale med en gruppe aktører for å få flere bedrifter til å etablere seg i fylket. Dette er et spleiselag med Innovasjon Norge, og tunge selskaper. First House skal lede arbeidet, i samarbeid med en rekke store aktører: Boston Consulting Group (BCG), Skagerak Consulting, Advokatfirmaet Lippestad og Ragnvald F. Bertheussen AS.

Sammen med kommunene, aktører i næringslivet og andre, ønsker vi fokus for å få til et godt samarbeid, vi tror det er mulig, og vi tror at vi kan. Derfor gleder vi oss til videre jobbing og et godt samarbeid. Vi har rom for å lykkes, og grunnlag for å realisere de store drømmene – velkommen til Grenland i Telemark!

Følg Vekst i Grenland på FB, Twitter og i nyhetsbrev. 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.