Valget mellom merkevarenavnene Grenland eller Telemark er et «ikke-problem»!

Vi gleder oss stadig over kloke refleksjoner fra direktøren i Innovasjon Norge Telemark, Bård Stranheim; dagens kronikk i Varden er intet unntak. Dog vil vi tillate oss å mene at synspunktene på bruk av begrepene Grenland eller Telemark undrer oss noe.

Varden 17. juni 2013

Vår opplevelse er at begrepene ikke står i veien for hverandre – dette er et «ikke-problem» i våre øyne. Tvert i mot; merkevarenavnene brukes etter behov og gir oss alle stor fleksibilitet.  I ViG er vi bevisst på å kommunisere begrepet «Grenland i Telemark»; dette er informativt, riktig og tydelig. I dialog med investorer, bedrifter, gjester, delegasjoner, mv bruker vi følgelig begrepet Telemark når dét er hensiktsmessig,  og Grenland når dét er hensiktsmessig. Vi opplever sjelden tilbakemeldinger fra våre omgivelser på at dette er forvirrende; eller at Grenland klinger dårlig.

Dersom dagens kronikk er en invitasjon til å endre merkevarestrategiene for Grenland og Telemark så ville en god adressat være Grenlandssamarbeidet. Her er det kloke hoder som har tenkt mange tanker om bruk av begrepene Grenland og Telemark. For vår del i ViG forholder vi oss til det mandat vi er gitt av våre kommunale eiere. Intet tyder så langt på at grenlandskommunene ønsker å endrebruken av Grenland som en hensiktsmessig  betegnelse på en ambisiøs region i Telemark.  

Det som blir litt trist i Stranheims refleksjoner er at han bidrar til å vedlikeholde det «gammeldagse» inntrykket av Grenland som synonymt med «utslipp og forurensning». Vi som bor her i 2013 opplever en ren og pen byregion med svært høye bokvaliteter og som et førsteklasses valg for eksterne bedrifter som ønsker å etablere seg, eller interne bedrifter som ønsker å ekspandere. Ikke glem at Grenland er en region med en industriell infrastruktur som er spesielt interessant for krevende industribedrifter. Vi er stolt av begrepet Grenlandsindustrien; og vi synes faktisk ikke at begrepet Telemarksindustrien klinger spesielt godt.

Vi trenger å tydeliggjøre budskapet om Grenland i Telemark sine kvaliteter overfor våre eksterne omgivelser, og vi trenger å skape stolthet internt hos våre innbyggere. Jeg synes energien skal brukes på det gode budskapet og de gode historiene vi kan fortelle. Og vi er enig med Bård om at vi skal ha store tanker om Telemark; her i fylket er det bøttevis med muligheter!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.