Ny ferje til Langesund

Det var en synlig stolt havnedirektør som 27. juni viste frem den splitter nye fergeterminalen i Langesund. Sammen med Fjordline, Tollvesenet, Bamble kommune og andre lokale krefter hadde Grenland Havn åpen dag på det nye terminalen.

Det var flust med aktiviteter for både store og små og ett og annet for ganen innimellom. Hoppeslottbåten til Fjordline yret av liv mens andre valgte å studere den nye «tuben» som står klar til det nye cruiseskipet Stavangerfjord ankommer 16. juli.  Før det kommer MS Bergensfjord 14. juli og innvier terminalen. Mange spurte om når Stavangerfjord har prøveseilas, men det var det ikke lett å få svar på. Oppsitterne får følge med.

Tollvesenet viste frem sitt nye inspeksjonsanlegg og, ikke minst, kontrollbilen som kan gjennomlyse og undersøke hele trailere. Havneselskapets folk viste rundt og besvarte så langt mulig de spørsmål som kom fra de mange interesserte og spørrelystne som hadde tatt turen til fergeterminalen denne dagen. 

Kapteinen går av skuta

Samme dag var en æra i Grenlands havnehistorie slutt da havnekaptein Asbjørn Høie gikk over i pensjonistenes rekker.

Grenlands utvikling og historie er bygges på havneforhold og –muligheter. Asbjørn er, og vil forbli, en vesentlig del av den historien. Med mange års sjøerfaring ble Asbjørn havnefogd/ losformann i Bamble i 1975. Etter sammenslåingen av havnevesenene i Grenland i 1992 ble Asbjørn havnekaptein i det som i dag er Grenland Havn IKS, en av Norges største og mest trafikkerte havner. I den rollen har han vært med på å utvikle og drifte denne vitale infrastrukturen til beste for Grenland. Om skuta har vært under 1 tonn eller over 100.000 tonn har ikke spilt noen rolle, ja-mennesket Asbjørn har for brukerne vært problemløseren.

I beredskapssammenheng har Asbjørn vært sentral når ulykkene har inntruffet. Sist med «Full City» hvor hans operative fokus bidro til rask og effektiv håndtering i en kritisk situasjon.

Det er et par store og stødige sko Asbjørn etterlater til neste generasjon når han nå forlater skuta for pensjonisttilværelsen i smulere farvann.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.