Grenland Investorforum inviterer til temalunsj om investeringsmuligheter knyttet til sjeldne jordartsmetaller (REE)

11.30-13.00 12. november 2013

Sted: Teknologisenteret, Kjølnes

Grenland Investorforum drives av Innovasjon Norge Telemark og Vekst i Grenland AS og er en arena for å kople ideer og kapital. Lunsjmøtet 12. november skjer også i et samarbeid med Midt Telemark Næringsutvikling AS.  

På Fensfeltet i Nome kommune ligger antydningsvis et av verdens største største og mest tilgjengelige områder for utvinning av sjeldne jordartsmetaller (REE - Rare Earth Elements) . Dette er vitale mineraler som inngår i produksjonen av  høyteknologiske og grønne  produkter over hele verden, blant annet hybrid- og elbiler, vindmøller men også forsvarsteknologi. I dag kontrollerer Kina ca 97% av verdensproduksjonen. Det er derfor viktig at flere leverandørmiljøer utvikles. EU har kategorisert sjeldne jordmetaller som det mest kritiske mineral og derav viktig å øke selvforsyningsgraden for.

Forekomstene på Fensfeltet utgjør formidable verdier og der Telemark/Grenlands industrielle miljø og piloteringskompetanse vil kunne ha de beste forutsetningene for å skape en industriell verdikjede i et 100-årsperspektiv.

REE-Minerals AS er et norsk selskap som allerede har kommet langt i utgviklingen gjennom  grundige tekniske undersøkelser på Fensfeltet i tillegg til metodeevaluering når det gjelder  utvinning, metallurgi, seperasjonsteknologier, logistikk, mv. Så langt har selskapet brukt i størrelsesorden 15 mill kroner. REE-Minerals AS arbeider nå med en emisjon for videre utviklingsarbeid, og Grenland Investorforum ser svært  gjerne at mulige investorer i Grenland/Telemark benytter muligheten til å vurdere investeringskonseptet. 

På lunsjmøtet vil daglig leder Rune Vigdal i REE-Minerals AS presentere temaet og prospektet.

Vi ber om påmelding til post@vig.no innen 11. november slik at vi kan bestille en riktig mengde med lunsjmat. Vi regner med at møtet er ferdig innen kl 1300.

Møtet vil bli avholdt på Teknologisenteret, Kjølnes Ring – Porsgrunn.

Ved spørsmål; ta gjerne kontakt med Ståle Tveit på 957 30 277 st@vig.no  eller Rune Vigdal på tlf 984 01 812 rvigdal@online.no.

Håper du finner anledning til å møte.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.