På tide å vise muskler

Grenland og politikerne må samarbeide om bedre rammevilkår for å oppnå slagkraft mot Oslo og omkringliggende regioner. Dette var oppfordringen fra næringslivet da fire lokale stortingspolitikere møtte representanter fra små og store bedrifter i Telemark, for utveksling om muligheter til videre vekst i regionen.

Grenlandsområdet har kanskje den høyeste kompetansen på prosessindustri i landet, men for ytterligere vekst og nyetableringer må infrastrukturen fungere og langsiktige avtaler på plass, sa Helge Wesseltoft, da han presenterte Yaras utfordringer fremover.

– Vi planlegger investeringer for opp mot to milliarder på Herøya de neste årene, men det krever at vi har løsninger som kan håndtere logistikken med varer ut og inn av området.

NHO hadde tirsdag denne uken invitert Solveig Sundbø Abrahamsen (H), Terje Aasland (Ap), Geir Jørgen Bekkevold (KrF), Gry-Anette Rekanes Amundsen (FrP) og sentrale representanter fra næringslivet og fylket til bedriftssafari i Grenlandsområdet.  Stortingsrepresentantene ble presentert for utfordringer for storindustrien de kommende årene, men var også innom kakeprodusenten Millba, der administrerende direktør Bernt Ove Søvik tegnet et spennende bilde av en lokal aktørs muligheter for internasjonale markedsandeler.

– Næringspolitikk er å satse på produksjon og industri, mens hjelp til små, lokale aktører uten ambisjoner er ren turist- og distriktspolitikk, sa Søvik, og trakk frem at Grenlandsområdet trenger arbeidsplasser som det Millba gir.

– Vi kan ta mye produksjon tilbake til Norge, men da må vi tenke samarbeid. Små aktører må få lokomotivkraft så de kan lykkes i et stort marked. Hos oss finner du helt vanlige folk, som er stolte av jobben de gjør ved samlebåndet og som ikke nødvendigvis har noen ekspertkompetanse. Grenland trenger disse folkene også. 

Du har ikke tilgang til å se dette objektet.

Tirsdagens bedriftsbesøk tegnet et bilde av et område i vekst, der mulighetene er mange dersom politikerne ivaretar oppfordringene om gode rammebetingelser.

– Når virkemiddelapparatet som Telemark fylkeskommune, LO, NHO, Innovasjon Norge,  Vekst i Grenland og stortingspolitikere fra Telemarksbenken sammen får den innsikten vi har fått i dag, gir det oss en bedre forståelse og et felles utgangspunkt for hva som er viktig å fokusere på fremover, slik at vi kan tilrettelegge og jobbe målrettet for at næringene skal ha et godt grunnlag for utvikling og vekst, sa Stine Ellingsberg, markedssjef i ViG.

 

– For Vekst i Grenland IKS er det viktig å besøke næringslivet for å få konkrete tilbakemeldinger på hva som er deres utfordringer for vekst og god utvikling. Vår hovedoppgave er å bidra til og tilrettelegge for at nye arbeidsplasser kan skapes i eksisterende og eller nye bedrifter.

Stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen understreket nødvendigheten av at alle aktørene må være bevisste hvilken rolle de har i samarbeidet.

– Det er viktig at vi har klare retningslinjer for hvem som gjør hva for å løfte Grenlandsområdet, uttalte Sundbø Abrahamsen.

– Vi politikere må sørge for gode rammebetingelser for prosessindustrien, samtidig som vi skal bygge oppunder de mindre bedriftenes vilje til innovasjon og vekst.

 

Kontaktperson:

Stine Ellingsberg, Vekst i Grenland

E-post: stine@vig.no

Mobil: 95 11 89 01

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.