Drangedal Næringsråd ønsker flere nyskapingsprosjekter!

Drangedal Næringsråd bevilget i siste møte støtte fra kommunalt næringsfond til fire prosjekter. 

2014 kommer til å framstå i et meget gunstig lys hva nyskaping i Drangedal angår, og som har vært mulig å få til p g a at kommunen har tilgang på risikokapital i et næringsfond. Gautefall skisenter investerer 36 millioner i det som vil bli Norges raskeste alpinheis. Ringvirkningene det skaper i det øvrige næringsliv kan vi knapt forestille oss. Fivrill AS er en liten, men viktig satsing innenfor en bransje vi trenger flere arbeidsplasser i. Drangedal And AS vil bli en produsent av nasjonalt format. Dahle hjort etablerer seg i høst, innenfor et marked som etterspør mer hjortekjøtt.

Det som bekymrer Drangedal næringsråd noe, er at det ikke er nok nye prosjekter som seiler opp og som det er mulig å utvikle. Det tar gjerne noen år fra ide til realiserbart prosjekt. Det som særlig etterlyses er gründere som vil starte opp ny virksomhet basert på en god og nyskapende ide. Målet for bruk av næringsfondsmidler er nye arbeidsplasser.

De fire prosjektene jeg har nevnt har det til felles at de med fordel ligger i Drangedal, og samtidig er gode prosjekter i Grenland. Det bringer meg til neste poeng: Nå som Drangedal er deltaker i et felles næringsapparat med de andre Grenlandskommunene, har vi også flere muligheter å spille på. Det hadde vært svært positivt om en gründerbedrift hadde blitt tatt opp i Proventia, som er en inkubator for nye bedrifter i etableringsfase. Bedriftene vil få støtte og faglig veiledning i en treårsperiode. Også Proventia ønsker å kunne vurdere flere bedriftsideer for opptak.

Det er fortsatt penger igjen i fondet.  Gode nyskapingsprosjekter etterlyses. Ta gjerne kontakt med undertegnede for å få vurdert om ideen din er noe å gå videre med.

Hilsen

Tore Halvorsen

Næringsutvikler i Vekst i Grenland IKS

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.