Kongsberg Maritime inn i Grenland Energy

Kongsberg Maritime kjøper seg inn på eiersiden i batteriteknologiselskapet Grenland Energy sammen med industriinkubatoren Proventia og Vekst i Grenland. 

Grenland Energy AS ble etablert November 2012  med formål å utvikle og selge avanserte Li-Ion batterisystemer til maritim og offshore industri.

Mange bruksområder

I tillegg til de mest åpenbare applikasjonene, for eksempel batterielektriske ferger som benytter batterier med høy kapasitet, finnes det andre spennende markedssegmenter. Høyeffekts Li-Ion batterisystemer er for eksempel ideelt for bl.a. skip med dynamisk posisjonering, en driftsprofil som innebærer varierende last, hvor kraftbehovet varierer relativt hurtig. I dag går svært mye energi til spille fordi dieselmotorer brukes unødvendig mye.

Kraftige fordeler

Særlig høyeffekts Li-Ion batterier vil gi store økonomiske fordeler gjennom et betydelig redusert drivstofforbruk. I tillegg vil batteridrift kunne medføre økt sikkerhet for skipets drift samt reduserte vedlikeholdskostnader.

Utslipp av sotpartikler, COog NOx vil reduseres kraftig.

Kjempefornøyde med nye eiere

- Vi er kjempefornøyde med at Kongsberg Maritime, Proventia og Vekst i Grenland investerer i selskapet vårt, sier daglig leder Roman Stoiber.i Grenland Energy.

- Det er spesielt et kvalitetsstempel at Kongsberg Maritime satser på teknologien vår. Samarbeidet vil gi oss den troverdigheten og støtten vi trenger for å bringe innovativ teknologi inn i markedet. Vi ser fram til å demonstrere det fulle potensialet og de fordelene som Li-Ion høyeffekts batterier kan gi. Kongsberg Maritime vil trolig bli den største kunden fremover, sier Stoiber.

SIGNERING: Leder av ViG Hanne Gro Haugland, president Geir Håøy, Kongsberg maritim, og daglig leder for Proventia Jørn Roar Bamle har kommet inn som nye eiere i Grenland Energy. Bak står de fire gründerne i selskapet, Lars Ole Valøen, Lars Brisendal, Peder Thysted og Roman Stoiber.

Om partene:

Grenland Energy AS ble stiftet i november 2012 av de fire gründerne som også jobber i selskapet. Grenland Energy utvikler, tilpasser og selger store batteripakker til maritime/offshore applikasjoner, med spesiell fokus på høyeffekt applikasjoner. Selskapet er lokalisert i Herøya Industripark og er første medlemsbedrift i industriinkubatoren Proventia.

Kongsberg Maritime leverer systemer for dynamisk posisjonering og navigasjon, marin automasjon, sikkerhetsledelse, håndtering av last, subsea undersøkelse og konstruksjon, maritim simulering og trening, og satellitt posisjonering. Viktige markeder er land med store offshore, verft og energi lete- og produksjonsindustrien.

Industriinkubatoren Proventia skal øke verdiskaping ved å bidra til utvikling og etablering av nye og vekstkraftige virksomheter gjennom å identifisere, videreutvikle og kommersialisere gode ideer sammen med ideeier/gründer. Proventia er etablert i Herøya Industripark og inngår i SIVAs inkubatorprogram.

Vekst i Grenland bidrar til nyskaping i Grenlands næringsliv ved å tilby gunstige lån til gründere og bedrifter. ViG kan også gå inn med aksjekapital. Selskapet er dermed med på å redusere risikoen når bedriftens eiere og ansatte satser egen tid og penger. Vekst i Grenland er næringsutviklingsselskapet til de seks grenlandskommunene Skien, Porsgrunn, Bamble, Kragerø, Drangedal og Siljan.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.