Kompetansemiljø i Porsgrunn rettet mot kommunesektoren

I EY’s lokaler i Porsgrunn sitter et rådgivningsmiljø med særskilt kompetanse innenfor kommunesektoren. De leverer sine tjenester til kommuner over hele landet.

EY lokalt er mest kjent for sine revisjonstjenester og rådgivning innenfor skatt og avgift, men de siste årene er det skjedd store endringer i bredden av det man kan levere innenfor rådgivning fra EY i Porsgrunn. Fra å primært levere rådgivningstjenester til private bedrifter, har EY i Porsgrunn nå bygget opp et eget kompetansemiljø rettet mot kommunesektoren. Med en slik bredde i kompetanse kan man også dekke tjenester knyttet til samarbeid mellom det private og det offentlige.  

Historien om kompetansemiljøet i Porsgrunn er lang. Rådgivningstjenester lokalt har eksistert over lang tid, og selv hevder de å ha noen av de aller mest erfarne og kompetente rådgiverne i nettopp Porsgrunn. Tidligere har rådgivningsmiljøet lokalt vært lite, og tjenestespekteret relativt smalt.  Ofte sitter de spesifikke kompetansemiljøene i  store rådgivningsselskap i de største byene, og kunder i andre deler av landet må gå omveien om storbyene for å finne kompetanse som kan dekke deres behov. Etter hard og målrettet jobbing har EY nå lykkes med å etablere et rådgivningsmiljø i Porsgrunn som leverer tjenester til kommuner over hele landet. Når en rådgiver i Bodø får en henvendelse fra en kommune nordpå, kontakter han Porsgrunnskontoret for bistand. Paradoksalt er omfanget som leveres til kommunene i Grenland, og Telemark for øvrig beskjedent sammenliknet med hva EY leverer til kommuner i for eksempel Nord-Norge og Vestfold.

«Det er et paradoks at både offentlige og private virksomheter i Grenland har lett for å glemme kompetansemiljøene lokalt og regionalt når de har behov for ulike konsulenttjenester. Jeg tror alle med kontorer i Grenland ønsker å bidra til vekst i Grenland, likevel har man lett for å søke kompetansemiljøer i Oslo og andre storbyer når det kommer til anskaffelsen.  Vi glemmer at vi har en rekke meget sterke kompetansemiljø her i Grenland. Det er flott å promotere kortreist mat, men vi må også promotere kortreist kompetanse og bruke miljøene som finnes lokalt for å fremme vekst i Grenland og regionen for øvrig,» sier Trine Riis Groven, leder for rådgivning i EY i Agder, Telemark og Vestfold.  

De siste års utvikling ved EY i Porsgrunn er et godt eksempel på at man som lokalkontor i en liten del av et stort internasjonalt selskap kan lykkes med å etablere kompetansemiljø også utenfor de største byene, og at Grenland er et godt sted for dette. Slikt drar med seg interessante stillinger som bidrar til å beholde og styrke høy kompetanse i Grenland. Hva som skjer videre vil tiden vise. «Vi står på og er optimistiske med tanke på å utvikle og forsterke det miljøet vi har i dag ytterligere. Grenland er et flott utgangspunkt for en slik satsing!» avslutter Trine Riis Groven. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.