Studenter på safari

Jeg ønsker meg en spennende jobb i nærmiljøet, men visste for lite om mulighetene! Lena D. Weber deltok onsdag på bedriftssafari i Porsgrunn, sammen med 30 medstudenter. Og interessen var stor.

Industriområdet på Herøya har jeg vokst opp ved, men aldri sett fra innsiden. Derfor var jeg rask med å melde meg på dette arrangementet, forklarer Lene D. Weber, som studerer til maskiningeniør ved Høgskolen i Telemark, avdeling Porsgrunn.

– Jeg har lyst på en jobb i nærmiljøet når jeg er ferdig utdannet, og da er det viktig å orientere seg om mulighetene.

Bedriftssafarien onsdag var et samarbeid mellom høgskolen, Vekst i Grenland, Herøya Industripark, Porsgrunn kommune og Trainee Telemark, der studentene ble presentert for muligheter hos blant andre Yara og Bilfinger.

– Kommunen utarbeider nå et policydokument for hvordan vi kan gjøre Grenland mer attraktivt for studenter under utdannelse, og ikke minst etter. Vi har som mål å bygge sterkere nettverk mellom utdanningsinstitusjonene og næringslivet, forklarer Torstein Haugland, rådgiver ved rådmannens kontor i kommunen.

Kamilla Lund Abrahamsen og Helene Norli er med i programmet til Trainee Telemark, og begge er veldig godt fornøyde med den innsikten de får ved å være til sammen 18 måneder ved tre forskjellige bedrifter i Grenland.

Lund Abrahamsen og Norli har begge en master i henholdsvis økonomi og statsvitenskap, og er blant de 40 unge som siden mars i år har fulgt trainee-programmet. Begge har vært med å planlegge onsdagens bedriftssafari, og er glade for at mange har vist sin interesse, ikke minst de utenlandske studentene.

– Området er veldig luftig, sier Nithin Bharadwaj-k, når han tar hele Herøya i øyesyn fra toppen av Yara-tårnet.

– Jeg har kun vært i Norge i litt over en måned, og kommer rett fra jobb hos Tycson i India. Det er utrolig flott å se hvor fint det er her, med så mye plass!

Nithin er nysgjerrig på jobbmulighetene i Norge, og ser for seg å bli værende når studietiden er over. Arne Ødegard er HR-direktør i Yara, og presiserer at de mer enn gjerne tar i mot utenlandsk kompetanse.

– I trainee-programmet vårt ser vi alle muligheten vi har her i Grenland, sier Helene Norli.

– Det gjelder å tilrettelegge for at vi unge kan skape verdi til resten av samfunnet.

Du har ikke tilgang til å se dette objektet.

Oppvokst med utsikt til Yara-tårnet, og endelig på toppen. Lene D. Weber vil gjerne jobbe i nærområdet etter endt utdannelse.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.