Norsk Funksjon

Det er ikke så lett å stå med en god idé og to tomme hender. For mange gründere er dette likevel en typisk situasjon. Norsk Funksjon er et ektefødt barn av ViG - et barn som har vokst seg stort og sterkt.

- Hva driver Norsk Funksjon med?

- Hjelpemiddelproduksjon for funksjonshemmede. Vi utvikler, produserer og selger et spesielt gåhjelpemiddel for barn med celebral parase, sier daglig leder Ånund Olsen.

- I 1998 hadde firmaet fire ansatte, med store ambisjoner om å komme ut i verden...

- Ja, totalt i selskapet er vi nå 26 ansatte. Ni av disse jobber i Norge, mens resten er fordelt på våre selskaper i Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland. I løpet av høsten skal vi også ha møter med bedrifter i Belgia og Sveits for å knytte til oss agenter.

- Internasjonal suksess, altså. Men dere er fortsatt knyttet til Grenland?

- Ja, absolutt. Vi har om lag 30% egenproduksjon og kjøper 70% av våre tjenester ute. Disse forsøker vi så langt det lar seg gjøre å kjøpe i Telemark. En betydelig andel kjøper vi fra et firma som heter S&S Maskinering, som holder til vegg i vegg med oss, og som kan sysselsette 2-3 mennesker ved hjelp av Norsk Funksjon.

- Har dere holdt kontakten med ViG i denne tiden?

- Nei. Men Vekst i Grenland var avgjørende for i oppstarten. Uten dem hadde vi aldri kommet i gang. De ga oss veiledning og bidro med finansiering. Men nå står Norsk Funksjon på egne ben.

(Artikkel fra "10 år med fokus på Grenland", utgitt 2002)

25. sep

9.00-11.00 25. september 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I en hektisk hverdag og som eier av egen bedrift, er ledelse og selvledelse kanskje ikke alltid høyest prioritert. I dette gründerforum får du smakebiter om hva som må til i det lange løp for å stå i jobben med å drive egen bedrift. Hvilke styrker og svakheter har du og innen hvilke områder har du mest behov for samarbeid? Foredragsholder er Kjetil Spilde. Han har lang erfaring i å jobbe med leder- og teamutvikling. Kjetil har kjent på kroppen hvordan det er å drive egen bedrift og vil dele sine erfaringer.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30 og det blir gode muligheter til mingling og etablere gode kontakter. Velkommen.

3. okt

12.15-15.00 3. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

15. okt

12.15-15.00 15. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

17. okt

10.00-14.00 17. oktober 2019

Sted: Sparebankgården, Storgata 117, Porsgrunn

Netthandel 2019 er et dagsseminar for næringsdrivende som har, eller som ønsker å starte med nettbutikk.

22. okt

9.00-11.00 22. oktober 2019

Sted: Klosterøya, Uniongt. 18, Skien

I egen bedrift er du avhengig av å gjøre mange av oppgavene selv. Ikke alle er like komfortable med salgsoppgaven. I dette gründerforum har vi fokus på hvordan forberede, gjennomføre og følge opp kunder.  

Foredragsholder er Thomas Mackinnon fra Reklamehuset Wera som vil gi tips og råd om ulike metoder. Thomas har også erfaring fra å drive egen bedrift og hvordan han jobbet med salg, som han vil dele med dere.

Som vanlig serverer vi frokost fra kl 08.30. Velkommen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.