Grenland Friteater

Grenland Friteater ble etablert i 1976 og holder til på Friteateret i Porsgrunn. Gruppen produserer og spiller forestillinger, arrangerer gjestespill og organiserer kurs, festivaler og konferanser. De bedriver utstrakt turnévirksomhet, både her hjemme og i utlandet.

I 1995 fikk Grenland Friteater støtte til et prosjekt som ble kalt En sommernattsdrøm – internasjonal teaterfestival i Porsgrunn. ViG ga støtte til prosjektet, da de mente det hadde viktige elementer i seg for å nå målsettingen om en årlig tilbakevendende internasjonal teaterfestival.

- Man må vel kunne si at målsettingen er nådd og vel så det?

- Ja, det vil jeg si! Årets teaterfestival var den åttende i rekken, og vi er meget godt fornøyde med gjennomføringen. I starten hadde festivalen ymse til dels lange navn, men er med årene blitt etablert som Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, forteller Hans Petter Eliassen.

- Hvilken rolle spilte ViG for festivalen?

- De bidro med en viktig økonomisk support i oppstarten i form av prosjektstøtte, og har også under årets festival bidratt med profileringsstøtte. Vi har hele veien hatt en veldig god dialog med administrasjonen i ViG, og setter stor pris på at de har fått støtte av kulturelle arrangementer inn i sine vedtekter igjen.

- Hvorfor skal man bevilge penger til teater?

- Kultur er utvilsomt viktig for å profilere og utvikle regionen!

(Artikkel fra "10 år med fokus på Grenland", utgitt 2002) 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.