Grenland Fotball AS

Grenland Fotball ASA ble stiftet høsten 1995, og  formålet med stiftelsen var å få Odd Grenland opp i vår øverste divisjon, Tippeligaen. Samtidig skulle Pors Grenland opp i 1. divisjon. Det var da. I dag er Odd Grenland storebror i Tippeligaen, og lillebror Pors Grenland ligger i 2. divisjon.

- Er du fornøyd med resultatene, styreformann Stein Jaran Fredriksen?

- Ja, stort sett. Vi har ikke greid det siste målet enda, men det kan hende vi klarer det i år, hvis vi har litt tur. Jeg synes vi må være fornøyd, selv om ikke begge målsettingene har lykkes. Og målet for Odd Grenland var ikke bare å komme seg opp, men å bli et lag som kan bli stabile i toppen. Vi vil gjerne ha Pors Grenland opp i første divisjon også, men det er dessverre ikke slik i fotball at en bare kan bestemme seg for noe og så blir det slik!

- Har fotball resultatene bidratt til et sterkere samarbeid på tvers av kommunegrensene?

- Det er ikke der vi har gjort den største jobben, men har gjort en fin jobb med å profilere Grenland og satt det positivt på kartet. Odd Grenland er jo nå et av de mest kjente begrepene i forbindelse med regionen vår.

- Hvilken rolle har ViG spilt for Grenland Fotball?

- Vi fikk et tilskudd i oppstarten, og det var veldig viktig. Det ga signaler til veldig mange andre bedrifter. Når dette fikk sånn fokus, gjorde det at flere av de store følte de kunne være med i en større skala. Det ble stuerent å satse litt mer enn man hadde gjort så langt.

- Har dere fortsatt kontakt med ViG?

- Nei, ikke etter de første tre årene. Vi var klar over at vi ikke kunne regne med støtte utover dette.

- Mål for fremtiden?

- Et av målene er å holde Odd Grenland i toppen og få de enda mer stabile og gode. Vi ønsker også å få Pors Grenland opp i første divisjon. Men det er veldig mye penger som skal til, og vi har en naturlig begrensning. Det er vanskelig å få med landsdekkende sponsorer som ikke har avdelinger eller aktiviteter i Grenland. Men vi mener å ha fått mye ut av lite penger. Vi må vel være den klubben som har fått mest poeng per million!

(Artikkel fra "10 år med fokus på Grenland", utgitt 2002) 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.