Nasjonalt kompetansesenter for miljø og helse

Miljøet er en vesentlig årsak til 20% av alle dødsfall i Europa (kilde: WHO), og det er en økende uro rundt fremtidige og langsiktige miljøutfordringer. Samtidig ser vi at Norge mangler et helhetlig helsetilbud for de i befolkningen som blir syke av miljøet, miljømedisinsk forskning uteblir og da blir grunnlaget for miljørettet folkehelsearbeid ekstremt vanskelig.

Et nasjonalt kompetansesenter for miljø og helse vil danne et godt utgangspunkt for nye og spennende arbeidsplasser. Kompetansesenteret skal jobbe for å omsette forskning til innovativ og bærekraftig samfunns- og næringsutvikling.

Det er et samlet og tverrfaglig nettverk, som nå etablerer et nasjonalt kompetansesenter for miljø og helse. Grenland har en unik kompetanse innen miljørelatert helse, som gir oss mulighet til å bidra lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Den historiske utviklingen av industrien i regionen har vært utgangspunkt for viktige etableringer som Norges første avdeling for arbeid- og miljømedisin ved Sykehuset i Telemark, bedriftshelsetjenesten på Herøya, USN som nasjonalt knutepunkt for miljørettet helsevern og Grenland sin sentrale rolle under etableringen av Statens forurensningstilsyn (nå Miljødirektoratet).

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.