Regional analyse for Grenland 2017

Grenland fikk en svak utvikling i 2017. Arbeidsplassveksten ble litt svakere enn gjennomsnittet og også litt svakere enn forventet. Næringsattraktiviteten var dermed negativ. En må imidlertid se denne svake næringsattraktiviteten på bakgrunn av en overaskende positiv utvikling i 2016, da Grenland hadde en høy og positiv næringsattraktivitet. Ser vi årene 2016 og 2017 i sammenheng, er det positive trekk i næringslivet i regionen.

Folketallet i Grenland økte med bare tre innbyggere i 2017. Det ble overraskende svake flyttetall til regionen dette året. Det indikerer at bostedsattraktiviteten til Grenland har blitt negativ, etter mange år hvor bostedsattraktiviteten har bidratt positivt til flyttetall og befolkningsvekst.

Grenland er nå i en situasjon hvor det bare blir befolkningsvekst dersom regionen er attraktiv for næringsliv og bosetting. Det er en reell risiko for nedgang i folketallet i regionen. Det er også potensial for vekst, men det krever at Grenland lykkes i å bedre sin attraktivitet for næringsliv og bosetting.

Les hele den regionale analysen for Grenland, levert av Telemarksforskning.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.