Areal og infrastruktur

Grenland er med sine 120 000 innbyggere, blant Norges største byområder. Regionen har strategisk beliggenhet mellom Oslo og Kristiansand, nærhet til kontinentet, og kun 35 minutter til Torp flyplass.

Regionens infrastrukturer er godt utbygd med motorvei (E18), jernbane, stor havn med jernbanetilknytning, fergeforbindelse til Danmark og Vestlandet og solid kraftforsyning.

Grenland har også næringsarealer av ulik størrelse med konkurransedyktig beliggenhet. Alt ligger til rette for å satse i Grenland. Gjennom strategi for næringsarealer sikrer vi at Grenland også har vekstmuligheter i framtida.

ViG deltar i arbeidet med å gjennomføre arealstrategien, og skal:

1.       Markedsføre og fortelle om de strategiske satsingene på næringsarealer, herunder videreutvikle og drifte arealguiden.no/Grenland.

2.       Være rådgiver og tilby seg å bistå kommunene i deres arbeid knyttet til næringsarealer.

3.       Være med å utvikle arealene som er utpekt i strategi for næringsarealer, og være pådriver for å få på plass nødvendig infrastruktur.

 

Arealguiden.no er et digitalt kartverktøy som gir oversikt over næringsarealer i Grenland, med lenke til grunneiere, eiendomsutviklere, reguleringsplaner, m.m.  www.arealguiden.no 

Petter Ellefsen følger opp dette arbeidet i ViG.

Prosjektleder

Petter Ellefsen

pe@vig.no

Tlf. 913 03 005

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.