Kari Folkvord

Engasjerende naturfag engasjerer.

Hun så et sterkt behov for nye arbeidsmåter i teoriundervisningen i naturfag i videregående, for å skape positivt engasjement og læring for elevene. Tre fagbøker om «engasjerende naturfag» samt mange foredrag og workshops om konseptet over hele landet har blitt godt mottatt. Nå er Kari Folkvord klar for nye muligheter til å spre konseptet.

Idéen kom etter mange års erfaring som naturfaglærer i videregående, da Kari Folkvord fra Stathelle sammen med partneren Grethe Mahan fra Stavanger så et sterkt behov for å utvikle teoriundervisningen. Kari var selv frustrert over at det var så lite innspill å få på området, og hun tenkte at noen burde skrive en bok om dette – og neste tanke kom - hvorfor ikke hun selv?

Den første boken, «Levende naturfag», kom ut i 2007 og deretter har det blitt ytterligere to bøker og mange foredrag og workshops for lærer over hele landet, alt i samarbeid med Grethe Mahan.

- Fagbøkene inneholder ideer og inspirasjon og fram for alt konkrete pedagogiske verktøy som lærer og studenter kan ta i bruk. Verktøykassen inneholder pedagogiske grep som gjør elever i alle aldre mer aktive og engasjerte i teoriundervisningen, forklarer Kari. 

Bøkene brukes på mange naturfagdidaktikk-kurser på universiteter og høyskoler, men det har vært en utfordring å få særlig respons fra utdanningssystemet. Dette er i stor kontrast til responsen fra brukerne selv, det vil si lærere og studenter.

- Responsen som Grethe og jeg får på våre foredrag og gjennom vår facebookside og blogg er veldig positiv, og reaksjonene er; «dette er jo det vi trenger – hvorfor har vi ikke hørt om dette før?»

Nå er Kari klar for å spre konseptet videre og hun vil skape endring i større skala, hun mener at det lenge har blitt påpekt at elever opplever realfag som tunge og kjedelige, men at det er få som er opptatt av at måten vi gjør teoriundervisningen på har et stort potensial for elevers engasjement og interesse.

- Vi føler at vi har et unikt innhold som det er stort behov for hos målgruppa. Nå er det på tide å få systemet rundt lærerne til å skjønne at vi peker på noe viktig, sier Kari.

- Det er spennende å stå på egne bein og bygge opp en virksomhet rundt et konsept jeg har stor tro på. Det er enda mer spennende å se at vi kan bidra til at flere elever skal engasjeres av realfag, og få lyst til å velge disse fagene videre, avslutter Kari.

Lær mer og følg Engasjerende naturfag: 

Fagblogg: www.engasjerendenaturfag.blogspot.no

Facebookside: https://www.facebook.com/engasjerendenaturfag/

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.