Nyhetsarkiv

Nå kommer beslutningen om hvor det statlige veiselskapet skal ligge. Telemark og Grenland har kompetansen, kapasiteten og infrastrukturen. Veiselskapet bør til Telemark.

«Det må se ut som det er laget i Siljan!»

Håndverk- og teknologibedriften Nicro, som skreddersyr innredninger i rustfritt stål til kjøkken og servering, vokser i en tøff konkurranse. – Vi har holdt fast på kvalitet hele veien. Begrepet ‘Nicro Kvalitet’ betyr at det må se ut som det er laget i Siljan, sier eier og daglig leder Vidar Korneliussen. 

Arkitektur- og designbedriften Point i Drangedal opererer mellom Oslo, Kristiansand og Rjukan. – Det er ingen grenser for innovativ arkitektur og design, sier gründer og daglig leder Bart Burgerhoudt. 

–    Herøya Industripark er en av Norges ledende industriparker, og et naturlig valg hvis du ser etter et sted å etablere virksomheten din.  Vi tilbyr bistand til små og store bedrifter – hele veien fra forskning og lab, til kommersiell drift.

Industriområdet Frier Vest i Bamble, enkelt forklart som området Rønningen – Rafnes med omliggende areal, har gjennom lang tids arbeid utkrystallisert seg som Norge og Nordens mest lovende industrielle utviklingsområde.

Kebonys teknologi  gjør hurtigvoksende myke tresorter til harde, varige og verdifulle trematerialer. Dermed er Kebony et miljøvennlig alternativ til tresorter fra truede regnskoger. Idéen er blitt til ny framtidsrettet industri i Grenland. 

Raskere, renere og skreddersydde transportløsninger er framtiden. Nå samarbeider Grenland Havn med andre aktører for å utvikle det nye logistikk- knutepunktet i Telemark med både bane, vei og sjø.

Resultatet er nye løsninger med utrolig styrke.

Det fastslår doktor i polymer kjemi Bård Sæthre. Sammen med gründerkollega Torunn Aakermann og 3 medarbeidere i Kinera jobber han med å tilby løsninger der heldekkende plastbelegg kombineres med andre materialer for å hindre rust og forlenge levetiden. 

Telemarksbedrifter går hvert år glipp av millioner i skattefradrag fordi de ikke utnytter SkatteFUNN-ordningen. Ordningen lar bedrifter trekke fra inntil 20 prosent av kostnader brukt på forskning og utvikling.

Norcem er langt framme på CO2 fangst.

– Vi er langt framme. Innenfor sementindustrien er det her innsatsen skjer, og resultatene er lovende, sier Per Brevik, direktør for bærekraft i HeidelbergCement Northern Europe. 

Uten tidligere etablerererfaring startet seks elever fra Kragerø videregående skole i høst ungdomsbedriften Nordisk Kalesje UB. Elevene har utviklet en vannresistent kalesje for elektriske rullestoler. I morgen reiser de til Lillestrøm for å representere Telemark på NM for Ungdomsbedrifter. 

Kragerø Resort er historien om en god dose positiv galskap og lidenskap for å gi gjestene en gedigent opplevelse i Kragerøs fantastiske skjærgård. Det er historien om gründerskap, 70 ansatte og 70 gode grunner til suksess. 

Denne uken er det fem år siden plattformen Deepwater Horizon eksploderte og elleve av mannskapet ble drept og flere skadde.

Halvor Olsen er tildelt Norges Vels Gründerpris. Olsen får prisen for å ha utviklet Holte Gård til en moderne produksjonsbedrift med en sterk merkevare som leverer fjærkre til en rekke velassorterte butikker, gourmetrestauranter og delikatesseforretninger. 

Forutsatt finansiering, vil ViG være vertskap for prosjektet Helseinnovasjon Telemark Del2. Prosjektet skal arbeide med å identifisere og realisere nyskapingsprosjekter med godt jobbskapingspotensial hos bedrifter innen helsesegmentet.

Øyvind Solbakken har lang erfaring med å hjelpe etablerere med oppstart av bedrift.

Våren 2016 gjør grenlandskommunene vedtak for eller imot kommunesammenslåing. 

I forrige uke ble det arrangert Grenlandsbanen – KVU verksted - arbeid med ny jernbane i Grenland.

80% av morgendagens arbeidsplasser eksisterer ikke i dag.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.