Nyhetsarkiv

Grenlandsområdet er det tettest befolkede området mellom Oslo og Kristiansand. Antallet innbyggere øker nå for første gang på mange år, takket være blant annet oppgradert infrastruktur.

Et innholdsrikt og tettpakket program ble presentert under Vestmarkonferansen på Kragerø Resort. Fra de økonomiske fremtidsutsiktene i verden ved Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonom Eika, til Norges finansielle politikk ved finansminister Siv Jensen. Og avslutningsvis hvordan det hele påvirker vårt lokale og regionale samarbeid innen næringsutvikling.

I sommer ferierte vi på Korsika. Riktig mye pent kan sies om øya. Vi hadde et supert opphold, dog med et par bemerkelsesverdige episoder.

"Det vil være oljeutvinning i dette landet i lang tid fremover, derfor er det viktig at vi i Telemark tar vår posisjon innenfor denne næringen, vi har en sterk og stolt industriell kompetanse", sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Optimisme. Navs siste nasjonale bedriftsundersøkelse viser at Telemark er Norges mest optimistiske fylke hva gjelder nye arbeidsplasser.

Etter behandling i Grenlandsrådet og de seks grenlandskommunene foreligger det nå en ny strategisk næringsplan for Grenland (SNP). Planen gjelder for perioden 2017-2020.

Et omdømme er viktig fordi det forteller hvem vi er og hva som skiller oss fra andre. Varer og tjenester kan kopieres, men ikke omdømme.

Flyfoto av øya i Brevik

Fjorårets forhandlinger i Paris førte til enighet om at temperaturen på kloden ikke skal stige mer enn 2 grader, og helst ikke mer enn 1,5 grader. 

Forslag til visjon, mål og strategier ble presentert under oppfølgingsmøte 2. mai på Høgskolen Sørøst-Norge. 

Ei hoppende glad jente i andre enden av røret, det hørtes ihvertfall sånn når vi ringte Aina Ødegård, for å fortelle at hun hadde vunnet et GO-Pro kamera for beste bilde på Instagram for 2016 ved å bruke emneknaggen* #mittgrenland.

#mittgrenland har blitt en suksess. Det fastslår initiativtakerne til kampanjen, Visit Grenland, Vekst i Grenland og Herøya Industripark. I løpet av 2015 kom det inn over 5000 flotte bilder som viser bredden i regionen; natur, kultur, arkitektur, venner og familier i aktivitet – fanget opp på kunstnerisk vis. 

På Klosterøya var det i dag samlet en lydhør forsamling. Kunnskapsløft om EUs forsknings og innovasjonsprogram, Horisont 2020, og relevansen for bedrifter stod på agendaen.

Solvika i siljan

Siljan kommune i samarbeid med Vekst i Grenland inviterer til næringskveld på Solvika kafé torsdag 7. april.

Endelig var dagen kommet for dialogmøte med næringslivet om strategisk næringsplan (SNP). Nesten 100 personer deltok. Alle grenlandskommunene og et bredt spekter av bransjer var representert.

Vekst i Grenland og Grenland næringsforening arrangerer dialogmøte i Ælvespeilet mandag 29. februar.
Interessen for å delta er stor. Nesten 100 personer vil legge sine hoder i bløt og foreslå strategiske grep i en felles plan for næringsutvikling i grenlandsregionen.

Har du en god forretningsidé som samtidig representerer et potensial for jobbskaping i Grenland?  Da kan det være gull verdt å undersøke muligheten for lån og tilskudd gjennom de ordninger som forvaltes av Vekst i Grenland IKS. 

På oppdrag fra Vekst i Grenland IKS (ViG) har Ipsos As (tidligere MMI) gjennomført  en omdømmeundersøkelse for å måle kjennskap og holdninger til Telemark og de forskjellige regionene i fylket. 

Studenter ved Høgskolen i Sørøst-Norge inviteres på næringslivsafari.
Safarien er avlyst grunnet for få påmeldte / The Industry Safari is cancelled.

Dato: 29. februar 2016

Tid: kl. 15.00-19.00 (med enkel servering)

Sted: Ælvespeilet, Porsgrunn

Telemark arrangerte i år Gründeruka for fjerde gang – og vi var først ute i landet med å bli en del av det verdensomspennende ”Global Entrepreneurship Week” (GEW).

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.