Årskavalkade 2018

Nok et aktivt år er snart forbi. Under kan du lese om noe av det Vekst i Grenland har jobbet med i 2018.

Nasjonalt kompetansesenter for helse og miljø

Norge trenger et nasjonalt kompetansesenter for helse og miljø. Senteret skal være et tverrfaglig nettverk for forskning, formidling og innovasjon. ViG, Sykehuset Telemark, Universitetet i Sørøst-Norge, Yara og Astma- og allergiforbundet jobber for å etablere senteret i Grenland. Første mål er nådd; vi fikk inn en merknad i statsbudsjettet for 2019. Neste mål er å få en egen post på statsbudsjettet for 2020.

Helseinnovasjon Telemark

Helsenæringen er i rivende utvikling. Prosjektet helseinnovasjon Telemark bistår helsebedrifter med nyskapingsideer. Prosjektet har bidratt til at 16 helsebedrifter har fått støtte fra regionale/nasjonale /internasjonale ordninger, og at det er inngått 3 samarbeidsavtaler/-prosjekter mellom helsebedrifter og Universitetet i Sørøst Norge, herunder bedriften Imatis bidrag til det nye gaveprofessoratet innen helse.

Etablerertjenesten

I 2018 gjennomførte ViG/Etablerertjenesten i Grenland 193 etablererveiledninger, 18 Smartstartkurs med totalt 132 deltakere, og 4 møter i Gründerforum med totalt 80 deltakere. Vi vet av erfaring at rundt halvparten av de som deltar på våre aktiviteter, starter egen virksomhet.

StartOpp

StartOpp Klosterøya tilbyr kontorplass, startoppmiljø og oppfølging. Ved utgangen av året, har 22 gründere plass i StartOppen. Ønsker du å bli en del av dette miljøet? Da er det bare å ta kontakt med oss på post@vig.no.

Tilskudd og lån

I Grenland er det mange gründere og etablerte næringsdrivende som ønsker å utvikle nye løsninger. ViG bistår med veiledning og tilskudd/lån. Dette gjøres i tett samarbeid med grenlandskommunene og inkubatoren Proventia. I år har ViG utbetalt 4 tilskudd på totalt kroner 87 500 og 10 lån på totalt kroner 3,75 millioner. Av spennende prosjekter som har fått støtte, kan nevnes Norsep som har utviklet en teknologi for rensing av flygeaske og Sustaintech som har utviklet en teknologi som fjerner  medisinrester i avløpet.

Gründeruka

Gründeruka i Telemark ble arrangert for sjuende gang i år. Hensikten med uka er å øke interessen og kunnskapen om entreprenørskap og innovasjon. Det ble gjennomført 19 arrangementer, fra Kragerø til Vierli, som trakk nærmere 900 deltakere. Ett av arrangementene var Startgropa, som samlet 100 gründere og investorer til faglig påfyll, erfaringsutveksling og pitchingkonkurranser. Kåss Discovery vant startgropaprisen og Natural Viking vant R8s flying start pris. ViG gratulerer.

StartOpp-kart

Er du gründer og synes at jungelen av gode hjelpere i Grenland/Telemark er tett og uoversiktlig? Da har vi «gaven for deg». StartOpp-kartet  gir informasjon om hvem som gjør hva, finansieringskilder, nettverk og startoppmiljøer i regionen. 

Næringsarealer

Grenland kan by på næringsarealer for små og store bedrifter innen de fleste næringer. Er du på utkikk etter arealer eller lurer på hva som finnes av muligheter? Ta en titt på arealguiden.no. Her finner du informasjon om næringsarealer i Grenland og 10 andre regioner i Norge.

ViGs arbeid styres av visjonen: Grenland – samlet, synlig og attraktiv, og målet: økt antall arbeidsplasser, minst tilsvarende landsgjennomsnittet. Vi jakter gode forslag til aktiviteter og prosjekter. Har du innspill, hører vi gjerne fra deg.

ViG ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Med vennlig hilsen 
Hanne Gro Haugland
Daglig leder Vekst i Grenland IKS

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.