Fra lydstudio til snadderkaffe!

8. februar var ordfører Hedda Foss Five på bedriftsbesøksrunde. 

Hun hadde med seg følgende delegasjon;

  • Marco Gozzi, Miljøpartiet de Grønne, bystyremedlem og nestleder Hovedutvalg for klima, miljø, næring og friluftsliv.
  • Ole Magnus Stensrud, rådmann Skien kommune.
  • Lene Grønlid Knutsen, markedssjef NAV i Skien
  • Hanne Gro Haugland, daglig leder Vekst i Grenland IKS
  • Tor Arnesen, utbyggingssjef Skien kommune
  • Ståle Tveit, næringsutvikler Vekst i Grenland IKS; koordinator for bedriftsbesøkene

Audiopol AS

Vi var først innom lydstudioet Audiopol AS som i disse dager kan feire 20 års drift. Innehaver Espen Gundersen er også komponist, orkesterleder og utøvende musiker. Lydstudioet er hans egen «hule» med et vell av teknisk utstyr; både det helt nye og de mer klassiske komponentene. Godt å vite at Skien kommune har et profesjonelt lydstudio i Skien sentrum. Det er hyggelig når Espen viser til at både Vekst i Grenland og Innovasjon Norge BTV (den gang SND) var nyttige bidragsytere da han startet opp i 1998!!

Rambøll AS

I et nokså nytt bygg på Klosterøya finner vi Rambøll AS; et globalt konsulentselskap med 13.000 ansatte. Florian Franz var hovedpresentatør fra Rambøll. Visste du at i Rambøllsystemet er Skienskontoret fagmiljøet knyttet til teglbygg?? Under møtet hadde vi mange gode diskusjoner rundt enkeltprosjekter som bibliotek, sentrumssykehjem, sentrumsbarnehage, mv. Rambøll understreker mulighetene de har til å sy sammen sterke faglige team fra sin store matriseorganisasjon inn mot ulike prosjekter. Generelt er Rambøll opptatt av hvordan anbudsprosesser i offentlig regi gjennomføres. Det blir ventelig oppfølgingsmøter knyttet til dette temaet med Skien kommune.

ProtektIT og Mynd

I samme bygg som Rambøll finner vi IKT-bedriften ProtektIT AS og entreprenøren Mynd AS; begge med Espen Andersen som en sentral eier. Protekt IT ansetter i disse dager en ekspert med betydelig internasjonal erfaring fra store IKT-prosjekter; kanskje en profil som kan være nyttig når det første hyperscale datasenter kommer til Skien (vi er jo optimister folkens!!!). Mynd AS er et nokså nytt bekjentskap i Skien og har vært svært synlige i forbindelse med oppgraderingene av Arkaden. Begge bedriftene ser for seg fortsatt vekst.

Turen gikk videre til tre små bedrifter nær Saga Mat på Gråtamoen.

Caffe Vero AS

Caffe Vero AS ved Stig og Mette Andengaard har etablert seg på hjørnet vis a vis Saga Mat og tilbyr kaffe, is, kaker – og ikke minst et utvalg av italienske snadderprodukter for den sofistikerte gane. Mange har nok registrert at Caffe Vero står bak den populære ODD-kaffen!

Pepita Skien AS

Vegg i vegg finner vi Pepita Skien AS som etter å ha flyttet 30 meter til nye og mer hensiktsmessige lokaler opplever en flott utvikling; morsomt at innehaver Marianne Tvedt kan vise til spennende norske leverandører i sin butikk.

Designa AS

Litt lenger opp i Telemarksveien finner vi to iherdige innehavere hos Designa AS som selger et dansk kjøkkeninnredningskonsept; de står på med stor entusiasme etter at de startet for ca ett år siden! Kathrine Hoff Jakobsen og Yvonne Sommer Edvardsen mener de har en hensiktsmessig lokalisering; ikke minst fordi HTH har hatt fagbutikk for kjøkken her i mange år.

På vegne av Skien kommune, NAV-Skien og Vekst i Grenland IKS ønskes de 7 bedriftene lykke til videre!!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.