Frk Lakenskrekk i vinden

Astrid Skreosen er i vinden som aldri før. Hennes superabsorberende fødelaken får oppmerksomhet og kontrakter på flere hold. Denne uka ble den første avtalen utenfor Norge signert. 

Det er mange av oss som lar oss irritere over unødvendige kompliserte prosesser i hverdagen. Jeg selv står sjanglende og malende i stigen for å prøve og nå oppunder mønet, eller avanserte spretthopp for å legge badehåndklær på den hylla jeg ikke rekker opp til. Hjelpepleier Astrid Skreosen ble lei av nettopp et slikt case. «Hvorfor brukes helt alminnelige laken på fødestua og som ikke passer på størrelse en gang?»

9 år og 30 millioner senere kan Astrid og vi andre undre oss hvorfor ingen har tenkt på superabsorberende laken tidligere. Samtidig gleder vi oss voldsomt over en ny fullskala produksjonslinje på Kjørbekk, i Chr. Christoffersen sine gamle lokaler. Astrid tror de greier å nå 6 millioner i omsetning i løpet av de 7 første driftsmåneder. Målet om å levere til alle norges 48 fødesteder er realistisk. Og når nå første leveringen til en fødestue i Syd-Tyskland er i boks, er mulighetene store for å ta markedsandeler i et land med fire millioner fødsler årlig (mot norges 60 000 fødsler – for øvrig alt for lite:). En viktig suksessfaktor for å lykkes med realisering av en god idè er å bli sett – og forstått – fort. På fagspråket kalles dette for «heis-samtalen». Det du ikke greier å få kommunisert og få mottaker til å absorbere og forstå på 5 minutter, det greier du heller ikke å få sagt på 15 minutter. Astrid Skreosen er et stjerne-eksempel på en god kommunikator, i tillegg til grunderegenskaper som tålmodighet, evne og motivasjon til å dele, innhente kompetanse, grundighet og en voldsom «drive». Astrid har det siste halvåret blant annet blitt nominert som årets Grunderkvinne, grunderrepresentant på NHO sin årskonferanse i Telemark, case i brosjyremateriell og på INVESTiGRENLAND arrangement i Oslo samt gjentatte oppslag i lokale og nasjonale medier.

Etablererkontoret, Vekst i Grenland og Innovasjon Norge i Telemark har fulgt hele Astrid sin reise og bidratt med veiledning, finansiering og heiarop. Det er utrolig moro når noen av våre prosjekter klarer seg gjennom «blodbadet» og faktisk skaper arbeidsplasser i Grenland. Nedenfor ser du et eksempel på et flott mediaoppslag i Finansavisen nå sist lørdag, hvor ASAP Norway og Astrid blir presentert i «Grunderintervjuet». Journalist Hilde Oreld lot seg fascinere av Astrid sin prestasjon fra scenen på INVESTiGRENLAND arrangementet på Shippingklubben i Oslo 8. mai.
Så frk. Lakenskrekk – all lykke videre på din vei! Og til dere andre som sitter på ideèr og teknologiløsninger, la dere bli inspirert og lær av Astrid! Det er nemlig rom for å lykkes i Grenland.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.