Går glipp av millioner i skattefradrag

Telemarksbedrifter går hvert år glipp av millioner i skattefradrag fordi de ikke utnytter SkatteFUNN-ordningen. Bare to andre fylker har færre SkatteFUNN prosjekter enn Telemark.

131 prosjekter fra Telemark i 2016

I 2016 var det 131 aktive SkatteFUNN-prosjekter i Telemark, med samlede budsjetterte prosjektkostnader på 482 millioner kroner. Dette gir bedriftene 90 millioner kroner i budsjettert fradrag. 

SkatteFUNN-ordningen gjelder for alle næringer og selskapsformer, og det er ingen begrensinger på antall ansatte eller omsetning. Det er heller ingen begrensninger på tema for SkatteFUNN-prosjektet, så lenge prosjektet er målrettet, avgrenset og handler om å utvikle en ny eller forbedret vare, tjeneste eller produksjonsprosess som er til nytte for bedriften.

Hva er et typisk SkatteFUNN-prosjekt?

  • Gjennomsnittlig prosjektbudsjett er på 3,8 millioner kroner.
  • 84 % av prosjektene er klassifisert som utviklingsprosjekter, 16 % som forskningsprosjekter.
  • 84 % av bedriftene som bruker SkatteFUNN har under 100 ansatte.
  • 40 % av bedriftene som fikk godkjent prosjekter har ikke har brukt SkatteFUNN tidligere.
  • Andelen prosjekter med kvinnelig prosjektleder eller daglig leder er på 18 %. Andelen er økende, men varierer kraftig fra sektor til sektor.
  • Gå inn på www.skattefunn.no for mer informasjon.

24SevenOffice har spart millioner gjennom ordningen

En av Telemarks-bedriftene som har benyttet SkatteFUNN som risikoavlastning i forbindelse med utviklingen av sitt datasystem, er 24SevenOffice. Skiensbedriften har spart millioner og er klar på hva SkatteFUNN har betydd for dem.

– SkatteFUNN har gjort det mulig for oss å kunne gjennomføre innovative prosjekter vi ellers ikke kunne prioritert. Dette har hjulpet oss å være relevante i et marked og en bransje som er i konstant utvikling, sier Espen Fjeldberg i i 24SevenOffice AS.

Selskapet har blant annet benyttet SkatteFUNN ved utvikling av deres prosjektstyringsmodul, og holder nå på å utvikle en løsning for e-faktura for hele Europa.

24SevenOffice ble startet i Skien, og har avdelinger på Notodden og i Oslo. Samlet har selskapet i dag 53 ansatte. Selskapet har laget Nordens første 100% webbaserte ERP-system levert på Cloud Computing-teknologien og SaaS (Software as a service).

83 prosent av prosjektene godkjennes

I fjor ble 83 prosent av søknadene innvilget. Alle bransjer, og hele landet, hadde til sammen 6925 prosjekter i SkatteFUNN i 2016. Målet er at enda flere bedrifter skal anvende forskning og utvikling som verktøy for å øke sin konkurransekraft, vokse og omstille seg.

 

  

Statistikk SkatteFUNN i Telemark 2016. Kilde: Norges forskningsråd.

 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.