Grenland gjør verden grønnere

Grenlandsfolk er stolte av regionen sin. De lyser opp når de snakker om Grenlands harmoniske landskap med åkere, åser, elver, skjærgård og fjell. 

De smiler når de forteller om regionens rike idretts- og kulturliv, og gode muligheter for shopping og tilgang til alle typer tjenester. Og de retter seg opp når de minnes Grenlands historie som en av landes første industriregioner, og hvordan man har klart å ta arven videre.

For et par år siden ble det gjennomført en omdømmeundersøkelse for Grenland. Konklusjonen var at investorer, næringslivsledere, opinionsdannere og folk flest utenfor regionen, vet lite om Grenland. Jo mer man vet, jo større er sjansen for at man investerer og etablerer seg her. Vi som sto bak undersøkelsen, var enige om at noe måtte gjøres. Kjennskapen må opp.

Det vi som bor her er så stolte av, må fram. Ideen til synliggjøringsprosjektet Powered by Telemark var sådd.

Mye kan trekkes fram. Vi er ekstra stolte av hvordan Grenland gjør verden grønnere. Norcem og Yara har lang historie i Grenland. De tilbyr sement og kunstgjødsel, to produkter som normalt står for store utslipp av CO2. De har kuttet utslippene betydelig. Ikke nok med det, i disse dager utvikler Yara en elektrisk drevet båt til frakt av sine produkter. Norcem har som mål å erstatte alt kull og annet fossilt brensel, med elektrisitet. Det er utallige andre eksempler på bedrifter som leverer og kontinuerlig utvikler gode løsninger for klima og miljø. Grenland har tatt mål av seg til å bli verdens første karbonnøytrale industriregion. Vi har det beste utgangspunktet.

Optimisme preger regionen for tida. NAV Telemarks Bedriftsundersøkelsen 2018 viser at Telemarksbedriftene er nest mest positiv hva gjelder sysselsettingsutvikling, kun slått av Vest-Agder. Arbeidsledigheten faller raskere enn i andre fylker. Det er mangel på arbeidskraft på flere områder som eiendomsdrift, tjenesteyting, bygg- og anlegg og helse og sosial. Regionen har behov for flere folk.

Som du forstår, i Grenland er det mange muligheter. Om du ønsker å investere, etablere bedrift eller bo og arbeide her – velkommen skal du være.

Mette Sannerholt Andersen (Grenland Næringsforening) og Hanne Gro Haugland (Vekst i Grenland IKS og Powered by Telemark)

Denne lederen sto i bladet "Powered by Telemark", utgave 1, 2018.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.