Grenland Havn med i ny dokumentarserie

Grenland Havn deltar i en ny dokumentarserie som lar seerne få et unikt innblikk i den daglige driften i noen av Norges aller travleste havner.

Serien har fått navnet Havna, og skal vises kanalen MAX våren 2019. 

MAX ønsker å sette fokus på havnenes betydning for samfunnet vårt. Norge er en sjøfartsnasjon. Med mer enn 100 000 kilometer lange kystlinje har vi den nest lengste kysten i verden.

- Siden vikingtiden har havnene vært det viktigste bindeleddet mellom oss og resten av verden, og vi er fortsatt avhengige av dem. Maten vi spiser, klærne vi har på, bilene vi kjører og materialene vi bruker til å bygge husene våre – det aller meste går via havna. Likeens er det med det meste av det som produseres i vår region. Men hvilke mennesker er det som holder disse hjulene i sving? Stemmer myten om den barske havnearbeideren med virkeligheten i 2019? Dette ønsker vi å sette fokus på i dokumentarserien, sier Executive Producer i MAX Evelina Mori.

- Dokumentarserien skal følge de mange personene som jobber døgnet rundt for å holde samfunnet i gang. Fra havnekapteinene på toppen til gutta og jentene på kaia. Fra losbåtene som i allslags vær trekker og fører de store skipene inn i havna, til gutta og jentene som manøvrerer de massive kranene med millimeterpresisjon, fortsetter Mori.

Produksjonsselskapet ITV Studios Norway og MAX har startet innspillingen i flere havner, og har fått unik tilgang til en rekke områder i Grenland Havn.

- TV-serien gir publikum en unik anledning til å få innsikt i et viktig samfunnsarbeid. Arbeidet som gjøres i havna er svært variert og aktiviteten er mangfoldig. Vi er stolte over å få vist fram dette mangfoldet i havna og hvor viktig dette er for samfunnet. Våre ansatte og alle deltakerne i serien ser på denne TV-produksjonen med forventning og spenning og håper dette vil skape interesse hos publikum. Stor takk til alle flotte deltakerne i serien for at de er med på å skape en serie som kommer til våren, sier havnedirektør Finn Flogstad.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.