Hva Vekst i Grenland gjør

Av og til får vi spørsmål om hva Vekst i Grenland (ViG) får til med tanke på å skape arbeidsplasser. ViG får til litt av hvert.

Mellom 250 og 300 grundere in spe deltar på kurs og får individuell veiledning av ViG/Etablererkontoret i Grenland hvert år. Rundt halvparten av dem starter bedrift.

ViG forvalter en håndfull fond.

Nye og eksisterende virksomheter kan få tilskudd eller lån til å utvikle ny løsninger (varer/tjenester). I sommer gjennomførte vi en undersøkelse blant bedrifter som har fått støtte fra Grenland næringsfond og/eller Skien næringsfond i perioden 2014 til i dag.  61 ble spurt. Svarprosenten var på 70%. Undersøkelsen viste at på tidspunktet for utbetaling av støtten, hadde bedriftene totalt 112 ansatte. På undersøkelsestidspunktet var tallet økt 142. Bedriftene forventet at i 2022 vil de ha 427 ansatte, dvs en vekst på 315 arbeidsplasser.

Fornøyde gründere

I undersøkelsen spurte vi om hvor stor betydning bidragene fra Grenland næringsfond og Skien næringsfond har hatt. På en skala fra 1 til 3, får vi en totalscore på 2,6.Vi spurte også om synspunkter på ViG og virkemiddelapparatet. Det var mange, veldig gode tilbakemeldinger av typen: «Bidragene fra ViG og Innovasjon Norge har vært avgjørende for oss som bedrift».Jeg lar nevnte totalscore og tilbakemeldingen tale for seg. 

En ting må være klinkende klart. Det er bedriftene selv og ikke ViG som skaper arbeidsplassene. Men vi tror at støtten fra oss kan ha en positiv effekt.Telemarksavisa skriver at ViG må kutte stillinger. Det er en sannhet med modifikasjoner. Grenlandskommunene overførte sine næringssjefer til ViG i 2013. Nå har Grenlandsrådet besluttet at stillingene skal tilbakeføres til kommunene. Det er ikke snakk om at arbeidsplasser forsvinner.

Kom gjerne innom ViG på Klosterøya en dag. Jeg tar gjerne en prat om arbeidet for næringsutvikling i regionen.

Hanne Gro Haugland

Næringssjef i Grenland/daglig leder i Vekst i Grenland

Dette innlegget sto i Varden 30. november, som et svar til et "Hallo Varden"-innlegg.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.