Omstilling og nyskaping i Grenland må fortsette

Etter en fantastisk påske til fjells, ved kysten og i byene møtte vi alle den brutale virkeligheten denne uken.

Viktige arbeidsplasser går tapt når Diplom-IS sentraliserer sin produksjon til Gjelleråsen nord for Oslo. Videre endrer Bama sin organisasjon ved at anlegget i Skien avvikles og funksjoner overføres til Larvik. Samtidig kan vi lese at Norsk Jernbanedrift as må redusere bemanningen for å møte endrede markedsforutsetninger og i Kragerø mister ansatte ved tremasseprodusenten Vafoss sine jobber.

 

For de ansatte og med sine familier som berøres direkte er dette dramatiske nyheter. Å møte usikkerheten knyttet til at arbeidsplassen forsvinner eller flyttes er svært krevende. Heldigvis viser historien at det etter hvert ordner seg med ny arbeidsplass for de fleste. Det sies ofte at Grenland er mester i omstilling. Vi får igjen håpe at det øvrige næringsliv absorberer de som blir fristilt. Noen må også belage seg på lengre daglige  arbeidsreiser; kanskje også uke-pendling.

 

At arbeidsplasser forsvinner og skapes er en del av dynamikken i næringslivet. Grenland har måttet tåle flere nedleggelser av arbeidsplasser enn mange andre regioner i landet. Som kjent er vi med vår internasjonalt rettede industri tett på den globale konkurransesituasjonen. Dette gir oss noen ulemper, men først og fremst representerer dette rekke muligheter for vårt næringsliv til å ta spennende posisjoner i internasjonale markeder.

 

Gjennom de politiske føringene som er gitt i Strategisk Næringsplan for Grenland arbeider regionen offensivt med å tilrettelegge for eksisterende bedrifter og stimulere til utvikling av nye arbeidsplasser (nyskaping). Vekst i Grenland AS er gitt en rolle i dette arbeidet ved å veilede etablerere via Etablererkontoret for Grenland, og ved å tilby finansiell risikoavlastning  både til nyskapende bedrifter i tidlig etableringsfase og til eksisterende bedrifter med ekspansjonsplaner. I dette arbeidet er også organisasjoner som Innovasjon Norge Telemark, Telemark Utviklingsfond og Oslofjordfondet viktige medspillere.

 

Vi må dessverre leve med ukens nyheter om nedleggelse av arbeidsplasser. Samtidig vil vi alle jobbe aktivt for at nye arbeidsplasser skapes, og at eksisterende bedrifter har best mulig rammevilkår.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.