Oppsummering fra Næringskveld hos Siljanhjort AS; 16. november 2017

Årets siste næringskveld i Siljan ble en «højdare» med tett opp mot 50 deltakere; dette er uten tvil rekordoppslutning etter at opplegget med næringskvelder ble startet for 4 år siden. 

Årets siste næringskveld i Siljan ble en «højdare» med tett opp mot 50 deltakere; dette er uten tvil rekordoppslutning etter at opplegget med næringskvelder ble startet for 4 år siden.

Arrangementet var ett av mange under Gründeruka 2017 i Telemark.

Vert for kvelden var Morten Nystad v/Siljanhjort AS. Han viste gjestene rundt i det helt nye gårdsslakteriet. I tillegg til slakting, nedskjæring, pakking og salg av produkter fra egen hjorteflokk, tilbyr Nystad utleie av slakteritjenester i markedet. Han har god tro på at det denne kombinasjonen vil gi lønnsom drift ved det nye anlegget. I tillegg til slakterifunksjoner er det en egen gårdsbutikk for salg til forbruker. Etter hvert skal det også være et kjøkken egnet til produksjon av mat, kursing, mv.

I tillegg til Nystad selv, er flere dyktige medarbeidere ansatt i slakteriet.

Etter omvisningen ble alle invitert opp i gårdsslakteriets storsal i 2. etg. Her gikk Nystad gjennom ulike temaer knyttet til hjorteoppdrett. Nystad har arbeidet innen feltet siden 2004, men fikk et driftsavbrudd under den tragiske brannen i 2016.

Midtveis i møtet ble det servert en meget fyldig og velsmakende ertersuppe fra kokk Lisbeth Øverbø. Uttalelser fra gjestene forteller at slik matservering er svært populært.

En gang i året deler Siljan kommune ut næringsprisen. I følge ordføreren var valget enkelt i år; Ragnar Fredin med sine mange jern i ilden hadde fått hele tre sterke anbefalinger. Dette var en stolt og verdig vinner!!

Et hovedtema under møtet var etableringen av Siljan næringsforening. Ordføreren gikk gjennom et utkast til vedtekter som med enkelte justeringer vil bli brukt av foreningen inntil videre. De fremmøtte valgte et interimsstyre bestående av tre medlemmer; Rigmor Emerense Håheim. Terje Kristoffersen og Morten Nystad. Interimsstyret beslutter selv hvem som blir leder, nestleder og medlem. Det ble valgt 2 varamedlemmer; Bent Gurholt og Geir Øksenholdt. Det ble også valgt tre medlemmer til en valgkomite; Terje Skilbred, Ådne Usterud Høiseth og Turid Oterholt. Forsamlingen ble enig om at foreningen inntil videre innkrever kr 300 i årlig medlemskontingent pr medlem. Interimsstyret blir sittende frem til første ordinære årsmøte som skal avholdes før 30. juni 2018.

Næringskvelden ble avsluttet med et flammende innlegg fra Rigmor Emerense Håheim der hun viste til mulighetene ved Gamle Saga nær Siljan sentrum. Stikkord er lokal mat, lokal kultur, små butikker/boder av ymse slag, mv. Inspirasjon kan hentes fra ulike konsepter rundt om i Norge; her ble Bærums Verk nevnt. De fremmøtte var positiv til at det nå gjennomføres et forprosjekt som både tydeliggjør mulighetene, samt konkretisering av hvordan et slikt konsept kan etableres og driftes. Et forprosjekt – forutsatt tilfredsstillende finansiering – tenkes ferdig innen mai 2018.

Kveldsmøtet ble avsluttet ca kl 2130 ev en meget fornøyd ordfører. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.