Oppsummering fra næringskveld i Siljan kommune

Oppsummering fra næringskveld i Siljan kommune – Gorningen båthus 6. april kl 1900 til 2130.

Ordfører Kjell Abraham Sølverød kunne ønske ca 25 deltakere velkommen. Han gjorde innledningsvis rede for deler av næringsarbeidet i kommunen. Det blir en ny næringskveld 14. juni kl 1430.

Terje Kristoffersen presenterte seg som ny daglig leder ved Fritzøe skoger. Han holdt et engasjert innlegg om moderne skogdrift; herunder nye teknologier for luftscanning av skogsområder for å sikre effektiv drift og forvaltning. Det er for tiden relativt gode priser på tømmer og Fritzøe ser for seg økt uttak fremover.

I Morten Nystads fravær (han er daglig leder i Siljan Hjort AS) gikk ordføreren gjennom lysark om nytt viltslakteri hos Siljan Hjort AS - http://www.siljanhjort.no/. Dette blir et moderne slakteri med god kapasitet tilrettelagt for de behov Siljan Hjort har. Bygningsmassen rommer også lokaler til møter og arrangementer.  Siljan Hjort ser med det nye anlegget muligheter for å utvide virksomheten til å være et slags gründerverksted hvor interesserte kan låne/bruke den nye maskinparken og lokaler for å prøve ut egne ideer innen matlaging, baking, produktutvikling, salg, etc. 

Popjazzonline.com AS (v/daglig leder Gjermund Sivertsen) er en nytilflyttet bedrift til Siljan som utnytter Youtube som distribusjonskanal for nettbasert undervisning på ulike musikkinstrumenter. Først ute er tangentinstrumenter. Konseptet er slik at interessenter (elever) via internett koples opp til en «undervisningsrobot» gjennom en abonnementsordning. Konseptet er skalerbart og stadig nye tilbud om nettbasert undervisning legges inn. Antall betalende kunder øker hver uke. Sivertsen seg for seg flere ansatte i Siljan dersom han oppnår ønsket vekst.

Innleid konsulent Didrik Bakken Riiser gikk gjennom sluttrapport fra forprosjekt næringshage i Siljan kommune. Det anbefales ikke å etablere en egen næringshage i Siljan kommune fordi nasjonale rammevilkår for slike tiltak er endret. Bakken Riiser mener imidlertid at en rekke grep kan tas for å styrke kommunens arbeid som vertskap overfor næringslivet. Han nevner stikkord som: Mer aktiv næringsforening (evnt revitalisere den forening som finnes i kommunen allerede), tettere samspill med Vekst i Grenland IKS (som er kommunens næringsavdeling), etablere møteplasser med godt faglig innhold og en rekke andre grep. For de som er interessert i sluttrapporten så er denne tilgjengelig fra Siljan kommune eller Vekst i Grenland IKS som nedlastbar fil.

Ståle Tveit fra Vekst i Grenland IKS gikk gjennom opplegg for et nyhetsbrev «Næringsnytt i Siljan kommune» - som gis ut hvert kvartal. I nyhetsbrevet vil det være Info fra ordfører og kommunen om næringssaker, invitasjon til møter, artikkelstoff fra Siljan, relevante artikler fra www.vig.no, informasjonskanal for næringsdrivende i Siljan (ikke annonser!!) og annen info med relevans for næringsarbeidet i Siljan.  Pr i dag har nyhetsbrevet ca 60 abonnenter.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.