Rekorddeltakelse på ordførerens næringslivsseminar

For fjerde år på rad arrangerte Skien kommune v/ordfører Hedda Foss Five i spissen et næringslivsseminar 19. april – det hele skjedde i et strålende vårvær.

I år var vi over 100 deltakere; hvilket er rekord.

Arrangementet er et todelt der det først er en guidet busstur, og deretter påfølgende mottakelse i Rådhuset.

Hedda Foss Five ønsker oss velkommen før vi entrer bussene.

Borgestad gård

Turen gikk først til ærverdige Borgestad gård med sin spesielle kombinasjon av historiske bygg og moderne gårdsdrift. Petter og Erik Borgestad hadde mye på hjertet. Det vi kanskje husket best var at det første møtet mellom Eyde og Birkeland skjedde i gårdens storslåtte spisestue med Gunnar Knudsen som vert; et møte som skulle ha stor betydning for Norges senere rolle som industrinasjon.

Underveis på bussturen kunne kommunens godt kvalifiserte guider Geir Arild Tønnessen og Karin Finnerud informere om ulike utviklingsprosjekter. I tillegg fikk vi særskilt informasjon fra eierne av Menstad Industri AS og Borgestad næringspark – samt mer om hva som skjer på Kjørbekk og Rødmyr v/leder/styreleder fra Kjørbekk Rødmyr interesseorganisasjon.

MSG Deice Production AS

Neste stopp var hos MSG Deice Production AS som kunne vise til et imponerende anlegg for vasking og av-ising av fly. Et fullskalaanlegg nærmer seg nå ferdigstilling. I tillegg til stor teknisk kreativitet knyttet konseptet, har også idehaverne hanket inn betydelig private investormidler – samt en god slump på 25 mnok i utviklingsmidler fra Horizon 2020/EU.

Store forhold hos MSG Deice Production AS på Geiteryggen flyplass

Mottakelse i rådhuset

Under mottakelsen i Rådhuset fikk vi først et kulturinnslag med elevbedriften HjemKlang fra Skien vgs som fremførte tre flotte sanger. Å møte slike talenter er til inspirasjons for oss alle.

Gjestene fikk servert velsmakende mat og drikke fra Villa Mat i Skien.

Ordføreren orienterte deretter om kommunens aktiviteter og tenkning rundt det å være vertskap for et krevende næringsliv. Fokus var også hvordan regionale rammevilkår endres og hva dette betyr for kommunen og næringslivet.

Hedda Foss Five hadde videre invitert 4 appellanter fra kommunens næringsliv:

  • “EFD Induction - a passion for heat!”; v/Tore Thorsteinsen.
  • «Status Site Telemark/Skien datasenterutvikling AS», v/Erik Olsson
  • «Små teknologibedrifter; hvordan vokse og bli store i vår region!» v/Ken Erik Lien, Cody AS.
  • Om å bygge regional attraksjonskraft! v/Kristin Saga, NHO Vestfold og Telemark

Arrangementet ble avsluttet kl 2100. Vi registrerte at mange av gjestene har lyst å komme tilbake igjen neste år!

Leder for Hovedutvalg for klima, miljø, næring og friluftsliv Geir Arild Tønnessen sammen med ordføreren takket appellantene for gode innspill.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.