De gode historiene

Gjennom mer enn 25 år har Vekst i Grenland hjulpet tusenvis.

Ved å fortelle de gode historiene skal vi øke kunnskapen om Grenland, og den positive aktivteten i næringslivet og hvilke muligheter distriktet vårt representerer.

Flere av dem som har gjort suksess forteller i ettertid at det ikke var pengene de fikk fra Vekst i Grenland som var det viktigste, men all den hjelp de fikk for å "stable seg på beina". Her er noen av historiene fra 1992 frem til i dag.

Hvor var du da ideen om et sportslig toppsamarbeid mellom Odd og Pors ble lansert i Grenland i 1996? Sammenslåingen var en lang og krevende prosess, som ikke møtte så rent lite motstand.
Vekst i Grenland spilte en sentral rolle i det ambisiøse arbeidet med å få et lag fra Telemark på plass i eliteserien.

Siljan Skisenter ligger i Telemark med kort vei fra Grenland og Vestfold. Her finnes det et eget område for off piste-kjøring i skogsterreng, T-krokheis, hopp, kuler og rails. Det er nok ikke få barn som setter utfor for første gang i disse bakkene.

STX OSV er et koreanskeid selskap med hele verden som sitt marked. I dag kommer skipsskrogene seilende fra Romania til verftet i Brevik, hvor de bygges ferdig. Men det har ikke alltid vært sånn. Helt siden 1600-tallet har det blitt bygget skip i Trosvikbukta.

Oddbjørn Solum har vært med på alle Miljøbil Grenlands oppturer og nedturer. Reisen har vært like lang og krevende, som den har vært fantastisk og givende.

Gründeren Morten Andresen skapte sin egen arbeidsplass da studiene til sivilingeniør ved NTH var avsluttet, og hovedoppgaven for Statoil/Elkem var levert. Statoil hadde ansettelsesstopp og måtte basere seg på konsulenttjenester. Det la grunnlaget for oppstarten av konsulentfirmaet Cardiac.

Halvor Olsen lager gourmetmat på dyrenes premisser. Det er suksessformelen til bonden fra Drangedal.

RPR Technologies har utviklet et produkt som fjerner maling, rust og andre belegg ved bruk av induksjonsvarme.

Nils-Johan Tufte står ved roret i ØPD Group AS, som ble grunnlagt i 2006. Grunnlaget for etableringen var selskapet Brødrene Sørensen, der Tuftes bestefar var en av brødrene. ØPD er i dag en av Skandinavias største undervannsentreprenører.

I 1990 slo Kai og Viggo Frisør AS og Arves Frisør AS sine frisørsalonger sammen. Med det grunnla Kai Ytredal, Viggo Solvang og Hans Arve Pedersen frisørsalongkjeden Tango. Med seg hadde de også Tore Paulsen, tidligere direktør i en blomsterkjede, og Rolf Holmberg med erfaring som grossist av hårprodukter. Med det samlet de en bred kompetanse i Tango-kjeden.

Calora Subsea as ble grunnlagt i 2007 for å tilby design, utvikling, produksjon, markedsføring og salg av polymerbaserte produkter til undervannsmarkedet.  I 2008 startet produksjonen av den termiske isoleringen Calorflex® i Herøya Industripark i Porsgrunn.

Olivia skrelte, hakket og blandet for hånd. Det skulle være friske og ferske grønnsaker uten tilsetningsstoffer. Fokus på god kvalitet var suksessformelen for salat- og sildeproduktene hennes.

 Toppidrettsgymnaset i Telemark har vokst og utviklet seg i én retning – og har gått strake veien fra Fortuna via Telenorbygget, før det endelig landet på Skagerak Arena. 

Software as a Service (SaaS), nettskyen, Cloud Computing … Begrepene betyr det samme: Nemlig at du som bruker forholder deg til ett eneste nettbasert tilgangspunkt. Alt du må gjøre er å logge deg på nettet et eller annet sted for å få tilgang til tjenestene.

Oldroyd er en godt etablert produsent av drenerings- og radonsikringsmembraner som leverer sine produkter til det norske og globale markedet.Oldroyd AS og Oldroyd Innovation AS eies av Oldroyd Holding AS. Oldroyd Innovation AS fikk ved oppstart støtte fra Vekst i Grenland til å utvikle brede produksjonslinjer for vakuumformede dreneringsmembraner.

En entusiastisk næringssjef og Vekst i Grenland ønsker å gi flere smaken av Drangedal. Drangedal ligger vest i Grenland med vel 4000 innbyggere og har mye å fare med. Prosjektet ønsker å løfte frem gode lokale produkter og attraksjoner. Det dreier seg altså om næringsutvikling basert på disse unike drangedalsproduktene.

– IKT-miljøet i Grenland ville ikke vært det samme uten Vekst i Grenlands innsats, fastslår Aleksander Farstad. – Miljøet rundt IKT Grenland har vært et godt springbrett for eZ Systems. Det ga oss en trygg startfase og la et viktig grunnlag for vår internasjonale suksess. 

Ånund Olsen og Erik Vegge ønsket å utvikle et nytt produkt innen hjelpemiddelbransjen. Etableringen fikk god starthjelp fra Skien kommune og Vekst i Grenland.

Før den nye produktideen rakk å bli realisert tok Steinar Riis, næringssjef i Skien kommune, kontakt med EO-Funktion og viste dem en videofilm hvor et barn, som til tross for store bevgelseshemminger, klarte å gå ved hjelp av en Walker.

Da en kollega av Dag Michelsen mistet begge beina i en arbeidsulykke begynte tankene å spinne. Hvordan kan bevegelseshemmede fremdeles få gleden av å bade i sjøen?

GemVax AS jobber med et prosjekt for utvikling av kreftvaksiner. Prosjektet ligger i forskningsfronten i verden, og selskapet ser store muligheter dersom man lykkes. Markedet er stort, og det vil gi pasienter med kreft et behandlingsalternativ som har lite bivirkninger.

Gjennom de siste 10-15 årene er det opparbeidet en høy kompetanse innen akvakultur og prosessteknologi ved Hydros forskningssenter i Porsgrunn. Grunnlaget for etablering av Sustain Tech er at forskning viser nye muligheter for akvakultur, og utnyttelse av spillvarme til sjømatproduksjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.