De gode historiene

Gjennom mer enn 25 år har Vekst i Grenland hjulpet tusenvis.

Ved å fortelle de gode historiene skal vi øke kunnskapen om Grenland, og den positive aktivteten i næringslivet og hvilke muligheter distriktet vårt representerer.

Flere av dem som har gjort suksess forteller i ettertid at det ikke var pengene de fikk fra Vekst i Grenland som var det viktigste, men all den hjelp de fikk for å "stable seg på beina". Her er noen av historiene fra 1992 frem til i dag.

Allerede i dag er Grenland en stor avtaker av norsk naturgass. Det hersker bred regional enighet om at sikre og økte tilførsler av gass er vesentlig for å opprettholde prosessindustriens konkurransekraft i årene som kommer.

Tanken bak Digibok AS var å styrke og utvikle det grafiske miljøet i Grenland, basert på en ny digital trykkteknologi for produksjon av bøker og andre trykksaker.

- et forum for miljøteknologi

Sammen med Skien kommune gikk ViG aktivt inn i gjennomføringen av denne teaterbegivenheten på Kapitelberget i Skien. Tor Åge Bringsværd har skrevet stykket, som tar utgangspunkt i miljø og mennesker omkring nonneklosteret på Gimsøy, kirken på Kapitelberget og det gamle høvdingesetet Bratsberg.

Det å ha et godt utbygd system for samarbeid mellom skole og arbeidsliv er en nødvendighet for å forberede ungdom for aktiv deltakelse i samfunn og arbeidsliv. 

Skogservice AS har utviklet seg fra å være en enmanns bedrift som reparerte skogsmaskiner på stedet, til en bedrift som tar inn til eget hus i Siljan skogsmaskiner for reparasjon og salg av brukte, oppdaterte maskiner.

Grenland Fotball ASA ble stiftet høsten 1995, og  formålet med stiftelsen var å få Odd Grenland opp i vår øverste divisjon, Tippeligaen. Samtidig skulle Pors Grenland opp i 1. divisjon. Det var da. I dag er Odd Grenland storebror i Tippeligaen, og lillebror Pors Grenland ligger i 2. divisjon.

I 1997 hersket optimismen hos Brevik Construction. Firmaet var i gang med bygging av et splitter nytt supplyskip – et av mange.

Firmaet Cardiac AS ble etablert i Grenland som et barn av virksomheten i Trondheim. I 1997 ble hele virksomheten flyttet til Grenland.

Grenland Friteater ble etablert i 1976 og holder til på Friteateret i Porsgrunn. Gruppen produserer og spiller forestillinger, arrangerer gjestespill og organiserer kurs, festivaler og konferanser. De bedriver utstrakt turnévirksomhet, både her hjemme og i utlandet.

Det er ikke så lett å stå med en god idé og to tomme hender. For mange gründere er dette likevel en typisk situasjon. Norsk Funksjon er et ektefødt barn av ViG - et barn som har vokst seg stort og sterkt.

Siden etableringen i 1986 har Bionor lagt ned betydelige beløp på forskning og utvikling av produkter innen human- og veterinær diagnostikk. I de siste årene har selskapet konsentrert sin forskning på utvikling av en HIV-test for lansering i utviklingsland, og en immunterapeutisk behandling mot HIV.

Astrid Skreosen har høye ambisjoner. Det nye spesialtilpassede fødelakenet skal bli verdensledende i helsesektoren.

Bernt Ove Søvik har en visjon om å lage så godt brød at folk glemmer pålegget. Men aller aller viktigst er det å ha det moro!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.