Fødselshjelperen

Astrid Skreosen har høye ambisjoner. Det nye spesialtilpassede fødelakenet skal bli verdensledende i helsesektoren.

Hjelpepleier Astrid Skreosen syntes det ble for mye søl på fødeavdelingene. Som barnepleier og assistent til jordmødre ved sykehuset i Telemark har hun i mange år klargjort tusenvis av fødestuer. I tillegg har hun fire egne barn. Hvorfor finnes det ikke et sengelaken som kan suge opp fostervann og blod? Som i tillegg ikke glir av sengene? 

Astrid bestemte seg for å gjøre noe med det.

Hun fikk SINTEF til å lage den første prototypen av det spesialtilpassede og superabsorberende lakenet. Både fødeavdelinger og feltsykehus verden over er målgruppen. I tillegg operasjonssaler og ambulanser. Bare i Norge fødes det 60.000 barn hvert år. I Europa rundt fire millioner barn. Dette bør kunne gi et stort potensiale for mange nye kunder for gründeren fra Porsgrunn.

Det er full fart med produksjonen av spesiallakenet. Men det begynte med en sped ide, og uten hjelp hadde Astrid Skreosen aldri vært der hun er i dag. 
- Gratis kontorplass hos Etablererkontoret samt finansieringsbistand fra ViG og IN var den viktigste hjelpen jeg fikk under oppstarten. Det gjorde det mulig å bygge nettverk mot næringslivet.

Virkemiddelapparatet har bare lovord å si om gründeren fra Grenland. 
- Astrid er en typisk gründer. Hun gir seg ikke. Møter hun hindringer blir hun bare enda mer tent på å overvinne dem. Hun har den stå på viljen som er nødvendig om skal du lykkes, sier rådgiver Randi Egge Husby hos Innovasjon Norge Telemark.

Artikkel i Aftenposten

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.